Champignon auberinespies

kan op de barbecue of grillplaat
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 takjes rozemarijn
  • 18 kastanje champignons
  • 1 aubergine
  • 60 ml olijfolie extra vergine
  • bos(jes) basilicum
  • 3 eetlepel basilicumazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • halve eetlepel zeezout
  • vers gemalen peper
  • halve pot mayonaise

Instructies

  • Verwijder de naaldjes van rozemarijn, laat ze aan de bovenste 2 cm zitten.
  • Bewaar de naaldjes.
  • Snij de aubergine in blokjes van 2 cm
  • Borstel de champignons schoon en snij de onderkant van de steeltjes, halveer ze in de lengte.
  • Doe de champignons en aubergine in een kom.
  • Maak de marinade van olie, azijn, knoflook, de helft van de naaldjes.
  • Breng dit op smaak met zout en peper en schenk dit over de groente
  • Doe het bosje basilicum met de mayonaise in staafmixer, maal er wat peper over mix het tot de basilicum helemaal fijn is.
  • Schep dit in een kommetje.
  • Rijg de champignons en aubergine blokjes om en om aan de rozemarijntakjes.
  • Gril ze 5 minuten aan iedere kant op de barbeque of grill, bestrijk de spiesjes af en toe met de marinade.
  • Bestrooi met zeezout en serveer dit met de basilicummayonaise
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch