Dikke roomboterspeculaas van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram bloem
  • 350 gram roomboter
  • 225 gram bruine basterdsuiker
  • 5 theelepels bakpoeder
  • 4 eetlepels speculaaskruiden
  • zout

Instructies

  • Meng alle ingrediënten, behalve de boter, door elkaar.
  • Snijd, als alles goed is vermengd, de boter in kleine stukjes en roer die
  • goed door het deegmengsel.
  • Kneed het deeg met koele handen tot het een soepele bal is, die geen deegresten meer achterlaat.
  • Rol het deeg op een beboterde bakplaat tot ± 1 cm dikte uit en laat het 1 uur rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet het ‘uitgeruste’ deeg in de oven en laat het daar ± 35 minuten staan.
  • Laat het hete gebak een beetje afkoelen en leg het daarna op een taartrooster om de koek koud te laten worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Sinterklaas