Gebakken uien met kalfslever

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg ui
  • 1 kg kalfslever
  • 100 gram boter
  • 200 gram bloem
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd de uien in ringen en fruit deze in 50 gr boter aan.
  • Houd het vuur laag, zodat ze langzaam goudgeel kleuren.
  • Snijd de kalfslever in smalle reepjes en wentel die door de bloem.
  • Verhit de rest van de boter in een pan en bak de kalfslever hierin op hoog vuur aan alle kanten bruin.
  • Bestrooi met peper en zout.
  • Meng de uien met de kalfslever en schep dit op een voorverwarmde schotel.
  • Serveer direct.
  • Lekker met stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneertips: Neem een grote plak ui met schil, leg daarop dakpansgewijs halve schijfjes rode ui en versier die met kervel. Kerf een ui 8 maal tot de helft in, druk hem uit elkaar en leg daarop eventueel een al dan niet gevulde tomaat. Steek pakjes bieslook door kleine rode uiringen en leg die plat neer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Gevogelte