Gehaktbrood van Allerhande

AllerHande april 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 4 sneetjes witbrood
  • 2 eetlepel(s) melk
  • ½ pot geroosterde paprika’s uitgelekt
  • 750 g kipfilet in stukken
  • 1 struik paksoi
  • 1 zakje verse peterselie 30 g
  • 250 ml zure room

Instructies

  • In 8 minuten 4 eieren hard koken.
  • Afspoelen met koud water.
  • Brood ontkorsten, melk erover sprenkelen en laten weken.
  • In keukenmachine brood, 2 rauwe eieren, paprika’s en kipfilet tot egale massa pureren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Van paksoi 4 bladeren plukken, stelen afsnijden.
  • Bladeren 30 seconde in kokend water dompelen en in vergiet laten uitlekken.
  • Gekookte eieren pellen en elk ei in paksoiblad wikkelen.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Cakevorm bekleden met stuk bakpapier van ca. 40 x 40 cm.
  • Helft van gehaktmassa in vorm scheppen.
  • Eieren erin leggen.
  • Rest van paprika-kipgehakt erover scheppen.
  • Bakpapier over vulling vouwen.
  • Braadslede of grote ovenschaal tot helft vullen met heet water.
  • Cakevorm erin zetten en gehakt in midden van oven in ca. 50 minuten gaar laten worden.
  • Laten afkoelen.
  • Peterselie met zure room, zout en peper tot gladde saus pureren.
  • Van gehaktbrood 8 mooie plakken snijden en op langwerpige schaal leggen.
  • Saus in kom op buffet zetten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Gevogelte / Kip