Gehaktbrood van Allerhande
AllerHande april 2003
Ingrediënten
- 6 eieren
- 4 sneetjes witbrood
- 2 eetlepel(s) melk
- ½ pot geroosterde paprika’s uitgelekt
- 750 g kipfilet in stukken
- 1 struik paksoi
- 1 zakje verse peterselie 30 g
- 250 ml zure room
Instructies
- In 8 minuten 4 eieren hard koken.
- Afspoelen met koud water.
- Brood ontkorsten, melk erover sprenkelen en laten weken.
- In keukenmachine brood, 2 rauwe eieren, paprika’s en kipfilet tot egale massa pureren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Van paksoi 4 bladeren plukken, stelen afsnijden.
- Bladeren 30 seconde in kokend water dompelen en in vergiet laten uitlekken.
- Gekookte eieren pellen en elk ei in paksoiblad wikkelen.
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- Cakevorm bekleden met stuk bakpapier van ca. 40 x 40 cm.
- Helft van gehaktmassa in vorm scheppen.
- Eieren erin leggen.
- Rest van paprika-kipgehakt erover scheppen.
- Bakpapier over vulling vouwen.
- Braadslede of grote ovenschaal tot helft vullen met heet water.
- Cakevorm erin zetten en gehakt in midden van oven in ca. 50 minuten gaar laten worden.
- Laten afkoelen.
- Peterselie met zure room, zout en peper tot gladde saus pureren.
- Van gehaktbrood 8 mooie plakken snijden en op langwerpige schaal leggen.
- Saus in kom op buffet zetten.