Gehaktbrood met kaas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram belegen kaas
  • 600 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 ei
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel zout
  • 3 theelepels Provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Snipper de ui en de paprika.
  • Breek de eieren in een kom en voeg alle ingrediënten toe, behalve 1 theelepel
  • Provençaalse kruiden en de olie) en meng alles door elkaar.
  • Vorm van het mengsel een brood en doe dit in een cakevorm.
  • Strooi er de Provençaalse kruiden over en giet er de olie over.
  • Zet het gehaktbrood in een op 225°C voorverwarmde oven.
  • Schakel de oven na 15 minuten op 175°C en laat het gehaktbrood daarna in nog 50 minuten gaar worden.
  • Snijd het gehaktbrood in plakken.
  • Serveer het met gekookte aardappelen en groene kool met spekjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees