Gemarineerde lamskebab
Ingrediënten
- 500 gr in grote stukken gesneden plakken lamsbout
- een takje rozemarijn
Voor de marinade:
- 2 deciliter witte wijn
- ½ deciliter olijfolie
- citroensap
- 4 knoflook
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel fijngehakte rozemarijn
- zout
- peper
Instructies
- Maak een marinade van de genoemde ingrediënten en laat het lamsvlees 1 uur marineren, waarbij u de stukken vlees een paar maal omdraait.
- Neem het vlees uit de marinade, laat het uitlekken en rijg de stukken vlees aan 4 met olie bestreken roosterpennen.
- Leg de pennen op het rooster van een heet houtskoolvuur en rooster ze een kwartier, waarbij u ze steeds bestrijkt met het takje rozemarijn dat u in de marinade doopt.
- Draai de stukken vlees, als ze aan één kant gaar zijn om en rooster ze aan de andere kant.
- Blijf ze met de marinade bevochtigen.