Geroosterde maïskolven I

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Laat de maïskolven met het loof eraan een uur ondergedompeld in water liggen en droog ze daarna met keukenpapier af.
  • Vermeng in een kommetje de boter met de knoflook, Parmezaanse kaas en peterselie.
  • Trek het blad van de maïskolven voorzichtig terug, verwijder de draden en bestrijk de kolven met het boter-kaasmengsel, waarna u het blad weer terugvouwt.
  • Wikkel elke maïskolf in een dubbelgevouwen stuk folie.
  • Rooster ze 20-30 minuten boven de hete houtskool, waarbij u ze 1 maal keert.
  • Verwijder het folie en serveer de kolven meteen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het is ook lekker om nog een plakje bacon aan elke maïskolf toe te voegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht