Groentequiche met kruidenkaas
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 paprika
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 prei
- 200 gram roomkaas
- 3 ei
- ⅛ liter slagroom
- ½ tl dragon
- boter
- zout
- peper
Instructies
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol er een mooie ronde plak van.
- Bekleed hiermee een ingevette taartvorm en prik de bodem een paar keer in met een vork.
- Snijd de courgette, de paprika's en de prei klein.
- Roerbak de groenten gaar en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Laat de groenten goed uitlekken.
- Snijd de kaas in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Klop de eieren met de slagroom en de dragon los in een kom.
- Verdeel de groenten en de kruidenkaas over de taartvorm en giet het eiermengsel er overheen.
- Zet de taart in de oven en schakel terug naar 180 graden.
- Na ongeveer 30 minuten is je taart klaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als de taart nog vochtig is, nog wat langer in de oven zetten.