Harira van Astrid Veltman

Harira is een soep van Marokkaanse oorsprong. De soep wordt gemaakt in Marokko en het westen van Algerije.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 gram lamsvlees in blokjes van ± 2 cm
  • 4 grote tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 100 gram gewelde linzen
  • 100 gram gewelde kikkererwten
  • 50 gram boter
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 bosje verse koriander
  • saffraan
  • 1 rood pepertje
  • peper zout

Instructies

  • Wrijf het lamsvlees goed in met kaneel, cayennepeper, gemberpoeder en
  • komijn.
  • Verhit de boter in een grote pan en bak het vlees hierin snel aan.
  • Snipper de ui, hak de koriander, de peterselie en het pepertje fijn en bak ze
  • met het lamsvlees mee.
  • Roer er de tomatenpuree door en voeg de linzen en de kikkererwten toe.
  • Schenk er beetje bij beetje het water op en roer het geheel goed door.
  • Snijd de tomaten in grove stukken en doe deze erbij.
  • Voeg de saffraan toe en doe het deksel op de pan.
  • Meng een beetje water door de bloem, tot het een papje wordt en voeg dit aan
  • de soep toe, om deze te binden.
  • Maak de soep af met wat citroensap.
  • Leg het deksel weer op de pan en laat de soep zachtjes pruttelen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Algerijë / Marokko