Heldere groentesoep met tartaarballetjes van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram tartaar
  • ½ theelepel gehaktkruiden
  • 50 gram sperziebonen
  • 1 paprika
  • 2 vleesbouillon
  • 150 gram soepgroente
  • peper

Instructies

  • Meng de kruiden door de tartaar en rol de tartaar tot kleine balletjes.
  • Was de sperziebonen, maak ze schoon en snijd ze in stukjes van ± 1/2 cm.
  • Was de paprika, maak hem schoon, snijd hem in smalle reepjes en de reepjes
  • in kleine blokjes.
  • Breng in een pan 1 liter water aan de kook, verkruimel de bouillontabletten erboven en laat de tartaarballetjes, sperziebonen en soepgroente afgedekt ± 8 minuten zachtjes meekoken.
  • Voeg de paprikastukjes toe en laat die op laag vuur onafgedekt nog ± 1 minuut meekoken.
  • Breng op smaak met peper.
  • Verdeel de soep over 4 borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er met kaas gegratineerd stokbrood bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep