IJzige kerststerren

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram chocola (Swiss Noir)
  • 350 ml ijs
  • 4 open stervormpjes
  • bakpapier
  • 100 gram knappertjes (Verkade)
  • 50 gram boter

Instructies

  • Breek de chocolade in stukjes en laat ze au bain marie smelten.
  • Laat afkoelen tot lauwwarm. 
  • Haal het ijs uit de vriezer en laat zachter worden.
  • Vet de vormpjes in en zet ze op een stuk bakpapier.
  • Schenk in ieder vormpje een beetje chococlade.
  • Laat ze stollen en haal de chocoladesterren uit de vormpjes.
  • Vet de vormpjes opnieuw in.
  • Doe de koekjes in een keukenmachine en maal ze fijn.
  • Smelt de boter in een pan op een laag vuur en schenk de gesmolten boter erbij.
  • Laat de machine nog even malen.
  • Leg de vormpjes op een met bakpapaier bekleede platte schaal.
  • Vul de vormpjes tot een ½ cm onder de rand met ijs en strijk de bovenkanten glad.
  • Verdeel het koekjesdeeg erover en druk iets aan met de bolle kant van een lepel.
  • Dek ze af met folie en laat ze ca. 4 uur in de vriezer staan.
  • Haal de vormpjes met ijs uit de vriezer en snij ze na ca. 5 minuten los.
  • Serveer met de chocoladesterren erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Kerst