Recept afdrukken
No ratings yet

Eet Maar Mee Soep

Recept categorieën: Voorgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Als je extra kipfilet gebruikt, bak deze dan aan en snijd in stukjes.
  • Voeg alle ingrediënten koud toe aan een grote pan en verwarm ze al roerend.
  • Voeg vervolgens de bouillonblokken toe

Notities

Geniet van je soep!
Dit heerlijke recept voor "Eet Maar Mee Soep" is eenvoudig te bereiden en ideaal om te delen. Voel je vrij om extra groenten toe te voegen naar eigen smaak en geniet van de hartige en verwarmende smaken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Supersnelle hete bliksem

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot, Vlees
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 º C.
  • Snijd de ui fijn.
  • Rul het gehakt en voeg de ui toe.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de verpakking.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met het gehaktmengsel.
  • Daarbovenop de aardappelpuree.
  • Tenslotte de pot appelmoes eroverheen.
  • Plaats de schaal voor 15 minuten in de oven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige kipfilet met een korstje van cornflakes

AllerHande 2007
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit 4 eetlepels olie in een grote braad- of koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en dep ze droog met keukenpapier.
  • Bestrooi de kipfilets naar smaak met zout en (versgemalen) peper, haal ze door het
  • losgeklopte ei en wentel ze door de cornflakes zodat ze bedekt zijn met een krokant laagje.
  • Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets op matig vuur in
  • 5-6 minuten per kant krokant bruin en gaar.
  • Schep de azijn door de plakjes komkommer en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

Notities

Serveer de krokante kip en de krieltjes met appelmoes en komkommersalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Normandische appeltaart

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd55 minuten
wachten1 uur
Recept categorieën: Fruit, Taart
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 6
calorieën: 355kcal

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiden

  • Bloem boven kom zeven.
  • 100 G boter in kleine blokjes snijden en met suiker over bloem verdelen.
  • Zout toevoegen.
  • Met twee messen ingrediënten dooreen snijden tot kruimelig geheel.
  • Eierdooier toevoegen en alles snel met koele hand tot soepel deeg kneden.
  • Deeg in plasticfolie wikkelen en 1 uur in koelkast laten rusten.
  • Deeg uitrollen tot ronde lap en vorm ermee bekleden.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Appels schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen.
  • Partjes in dunne plakjes van 2 à 3 mm snijden.
  • Deegbodem bestrijken met appelmoes en hierop plakjes appel dakpansgewijs in cirkels schikken.
  • Intussen rest van boter smelten.
  • Gesmolten boter over appels druppelen en bestrooien met 2/3 van poedersuiker.
  • Taart in midden van oven in 45 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Rest van poedersuiker 5 minuten voor einde van baktijd over taart strooien.

Notities

Lauwwarm serveren. Lekker met lepel crème fraîche of bolletje roomijs.

Nutrition

Calories: 355kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 3g | Vet: 22g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaastaart uit Waver

Recept categorieën: Kaas, Nagerecht
Land van herkomst: België
Porties: 8 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Kneed de boter en de bloem- of de gewone suiker goed onder elkaar.
  • Kneed er het ei onder en kruimel er de bloem onder.
  • Vorm een bal met het deeg en laat die in de koelkast 1 uur rusten.
  • Klop voor de kaasflan de eidooiers en de suiker samen op.
  • Roer er de amandelen onder en klop er vervolgens de plattekaas en dan de room onder.
  • Spatel er de opgeklopte eiwitten met de fijne suiker onder.
  • Rol het deeg tot een cirkel van 30 cm doorsnede en op ½ cm dikte uit.
  • Strijk een hoge flanvorm met 24 cm diameter met boter in en bekleed hem met het vetdeeg.
  • Strijk op de bodem een beetje appelmoes, schep de kaasflan in de vorm tot net onder de rand en bak de taart in een op 180 °C voorverwarmde oven in 40 minuten goudgeel.
  • Leg er een sjabloon op en versier met poedersuiker.

Recept afdrukken
No ratings yet

Appelschoteltje van A. Jiskoot-Pierson

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Instructies

  • Laag om laag appelmoes, dunne boterhammetjes gedrenkt in ei, melk en wat citroen.
  • Bovenste laag is brood, hierover suiker, kaneel en klontjes boter, dan in de oven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kroonprinses

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • 10 keukenbeschuitenwrijven envermengen met 4 eetlepls suiker en gesmolten boter.
  • Het mengsel vochtig over de appelmoes in de vuurvaste schotel doen en dan in de oven.
  • Koud geworden doet men er slagroom op voor het opdienen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zweedse slasaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Dressings, Saus
Land van herkomst: Zweden
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Doe de slasaus in een kom en meng er de mierikswortel, appelmoes en paprikapoeder door.
  • Deze slasaus is lekker bij bladsalades, aardappelsalade, eiersalade, zuurkoolsalade en rode bietensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Côtelettes de marcassin Saint-Hubert

koteletten van wild zwijn Sint-Hubertus
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
Land van herkomst: Gelderland, Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Maak een farce.
  • Draai het vlees twee keer door de molen met de fijnste plaat.
  • Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
  • Verpulver de jeneverbessen.
  • Meng deze ingrediënten goed en breng ze op smaak met peper en zout.
  • Smelt 50 g boter in een pan en bak hierin de koteletten aan één kant.
  • Leg ze dan op een bord en zet er een gewicht op om te pletten.
  • Laat ze afkoelen.
  • Besmeer de bruine kant van de koteletten met farce.
  • Draai elke kotelet in een stuk varkensnet en leg ze in een ovenvaste schaal.
  • Smelt 100 g boter en sprenkel deze over de koteletten.
  • Strooi er dan het paneermeel over.
  • Schuif de schaal in een oven van 180ºC en laat de koteletten 20 minuten bakken.
  • Bedruip ze vaak met de boter.
  • Serveer met de pepersaus en ongezoete appelmoes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gelderse Wildzwijnskoteletten à la Sint-Hubertus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
Land van herkomst: Gelderland, Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Meike Wenting

Instructies

  • Maak een farce.
  • Draai het vlees twee keer door de molen met de fijnste plaat.
  • Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
  • Meng het gemalen vlees, gehakte champignons en verpulverde jeneverbessen goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Smelt 50 g boter in een pan en bak hierin de koteletten aan één kant.
  • Leg ze op een bord en zet er een gewicht op om ze te pletten.
  • Laat ze afkoelen.
  • Besmeer de bruine kant van de koteletten met de farce.
  • Draai elke kotelet in een stuk varkensnet en leg ze in een ovenvaste schaal.
  • Smelt 100 g boter en sprenkel deze over de koteletten.
  • Strooi het paneermeel erover.
  • Schuif de schaal in een oven van 180ºC en laat de koteletten 20 minuten bakken.
  • Bedruip ze vaak met de boter.
  • Serveer met pepersaus en ongezoete appelmoes.
  • Geniet van deze Gelderse wildzwijnskoteletten, geïnspireerd door de tradities van Sint-Hubertus!