Baguette met Olijventapenade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 2-3 takjes peterselie
  • 150 g groene olijven zonder pit
  • 7-8 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 theelepel citroensap
  • 8 schijfjes baguette

Instructies

  • Pel en snipper de knoflook.
  • Was de tomaat en de peterselie en snijd beide fijn.
  • Hak de olijven, op 2 stuks na, fijn in de keukenmachine.
  • Giet er tijdens het draaien langzaam 6 eetlepels olie bij.
  • Roer de tomaat en de peterselie (op 2 theelepels na, voor garnering) en de knoflook erdoor.
  • Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Snijd de rest van de olijven in ringen.
  • Rooster het stokbrood in 1-2 eetlepels hete olie goudbruin (niet te donker laten worden).
  • Bestrijk het met de olijventapenade.
  • Bestrooi met de rest van de olijven, tomaten en de peterselie.
  • Geniet van je baguette met olijventapenade!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch
Land van herkomst Italië