Braadworst met Witte Wijn, Uien en Appels

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 appels
  • 4 braadworsten
  • 25 g boter
  • 1 dl witte wijn
  • ½ bouillontablet
  • Peper
  • 1 theelepel majoraan

Instructies

  • Snijd de uien in ringen.
  • Schil de appels en snijd ze in plakken.
  • Prik de braadworsten hier en daar in met een vork.
  • Verhit de boter in een pan.
  • Bak de appelschijven aan beide kanten bruin en neem ze uit de pan.
  • Bak de braadworst in 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui toe en bak deze 3 minuten mee.
  • Voeg 1 dl water, witte wijn en het halve bouillontablet toe.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Op smaak brengen met peper en majoraan.
  • Deksel op de pan en laat het 8 minuten sudderen.
  • Voeg de gebakken appels toe en verwarm deze even mee.
  • Serveer de braadworst in witte wijn met uien en appels als smaakvol bijgerecht.
  • Geniet van de heerlijke combinatie van de sappige braadworst en de zoete appels, verrijkt met de smaak van witte wijn en kruiden!

Notities / Tips / Wijnadvies

Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht en versterkt de smaken van de witte wijn in het gerecht.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij