Braadworst met Witte Wijn, Uien en Appels
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 appels
- 4 braadworsten
- 25 g boter
- 1 dl witte wijn
- ½ bouillontablet
- Peper
- 1 theelepel majoraan
Instructies
- Snijd de uien in ringen.
- Schil de appels en snijd ze in plakken.
- Prik de braadworsten hier en daar in met een vork.
- Verhit de boter in een pan.
- Bak de appelschijven aan beide kanten bruin en neem ze uit de pan.
- Bak de braadworst in 5 minuten rondom bruin.
- Voeg de ui toe en bak deze 3 minuten mee.
- Voeg 1 dl water, witte wijn en het halve bouillontablet toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Op smaak brengen met peper en majoraan.
- Deksel op de pan en laat het 8 minuten sudderen.
- Voeg de gebakken appels toe en verwarm deze even mee.
- Serveer de braadworst in witte wijn met uien en appels als smaakvol bijgerecht.
- Geniet van de heerlijke combinatie van de sappige braadworst en de zoete appels, verrijkt met de smaak van witte wijn en kruiden!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht en versterkt de smaken van de witte wijn in het gerecht.