Brussels lof met eiermimosa

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 4 struikjes witlof
  • 15 gr peterselie verse
  • 2 eetlepels boter
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel poedersuiker

Instructies

  • Kook de eieren in 8 minuten hard.
  • Was het witlof, snijd de onderkant en de bittere harde kern weg, halveer de struikjes in de lengte en snijd ze in reepjes.
  • Spoel de eieren onder koud stromend water af en pel ze.
  • Halveer de eieren, snijd het wit fijn en verkruimel de dooiers met een vork ,= mimosa.
  • Pluk de steeltjes van de peterselie en dep het blad goed droog.
  • Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de peterselie in 30 seconden knapperig.
  • Schep de peterselie met de boter en het ei door elkaar en breng op smaak met zout, peper en versgemalen nootmuskaat.
  • Verhit de rest van de boter in een wok of hapjespan en roerbak de witlofreepjes 3 minuten.
  • Bestrooi ze met de poedersuiker en roerbak nog 1 minuut.
  • Schep het witlof in een schaal en verdeel de mimosa erover.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei / Groenten
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch