Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Zeelt met Knoflook

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng zout, peper en kervel in het citroensap en wrijf de vis van binnen en buiten goed in met dit mengsel.
  • Knijp de teentjes knoflook uit of maak ze fijn en meng ze met de gehakte peterselie in de olijfolie.
  • Bestrijk de vis grondig met de gekruide olie en rooster ze aan beide zijden gedurende 10-12
  • minuten op matige hitte.
  • Tijdens het grillen blijf je de vis voortdurend insmeren met de gekruide olie.

Tips / Opmerkingen

Serveer de gegrilde zeelt met citroenschijfjes, gekruide en geroosterde tomatenplakken en stokbrood.
Grillen/Roosteren

Recept afdrukken
No ratings yet

Zeebaars met Parmezaanse Kaas

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak een mengsel van Parmezaanse kaas, broodkruim, citroenrasp, zout en peper.
  • Bestrooi de visfilets aan beide zijden met zout en peper.
  • Klop de eieren los in een diep bord en haal de visfilets aan beide kanten door het ei.
  • Druk de filets stevig in het kaasmengsel.
  • Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan tot ze dampen en bak de filets ongeveer 4 minuten per kant, tot ze gaar en goudbruin zijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmsteak met Groene Asperges

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Was de asperges en snijd het vezelige deel aan de onderkant weg.
  • Schillen is niet nodig bij groene asperges.
  • Kook ze 6 minuten in gezouten water en laat ze uitlekken.
  • Bewaar de aspergepunten en pureer de rest met de room in een blender.
  • Voeg peper, zout en een straaltje citroensap toe aan de puree.
  • Terwijl je de saus laat sudderen, bak je de zalmsteaks in een anti-aanbakpan met een eetlepel olie.
  • Bak elke kant 3 tot 4 minuten.
  • Voeg zout en peper toe bij het omdraaien.
  • Voeg de aspergepunten toe aan de saus en laat ze opwarmen.
  • Serveer de zalmsteaks met de saus en serveer ze met rijst of gekookte aardappelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm Ovenschotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een vuurvaste pan en fruit hierin de geperste knoflook en de ringen ui en
  • paprika gedurende ongeveer 7 minuten.
  • Voeg zout, peper en een scheutje water toe en laat het geheel enkele minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de meeste groenten uit de pan en leg de zalmsteaks op de bodem van de pan.
  • Schik het groentemengsel bovenop de zalm.
  • Leg de schijfjes citroen en de fijngehakte peterselie bovenop de groenten.
  • Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak de vis in een voorverwarmde oven (180 ºC) gedurende ongeveer 30 minuten, tot de zalm gaar is.
  • Serveer de ovenschotel warm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dip van Gerookte Forel

Deze dip van gerookte forel is eenvoudig te maken en heerlijk bij toast of crackers.
Recept categorieën: Bijgerecht, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de gerookte forelfilet, zachte boter, citroensap, crème fraîche en gehakte bieslook in een blender.
  • Meng tot een glad geheel.
  • Garneer voor het serveren met extra gehakte bieslook.

Tips / Opmerkingen

Serveer met toast of crackers.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cubaanse kalfsschotel

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Cuba
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel het kalfsvlees goed af en dep het droog.
  • Snijd het in reepjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en braad het vlees 8-10 minuten aan.
  • Snipper de uien en voeg deze toe, samen met peper en zout, en de knoflook.
  • Bestrooi het mengsel met bloem en voeg vervolgens de vleesbouillon en de tomaten toe.
  • Sluit de pan en laat 10 minuten zachtjes stoven.
  • Breng de schotel op smaak met kerriepoeder.
  • Snijd de bananen in stukjes, besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met kerriepoeder.
  • Bak ze kort in een koekenpan.
  • Serveer de gebakken bananen bovenop de Cubaanse kalfsschotel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Crème Alexander

Recept categorieën: Varkensvlees, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de waterkers fijn.
  • Kook de waterkers tot deze gaar is en laat het uitlekken in een zeef.
  • Fruit de sjalotjes en knoflook in olijfolie.
  • Voeg de waterkers toe en blus deze af met de groentebouillon.
  • Breng aan de kook.
  • Pureer de soep tot een gladde massa.
  • Snijd de gerookte paling en het katenspek in blokjes en bak deze kort in een pan.
  • Verdeel de paling en het spek over vier diepe borden, giet de soep eroverheen en voeg de gehakte peterselie en citroenrasp toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscoussalade

Recept categorieën: Pasta, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Marokko
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, en snijd de peper in dunne reepjes.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Pers het sap uit de citroen.
  • Snijd de paprika's in kleine blokjes.
  • Meng in een grote kom de lente-uitjes, rode peper, 2 eetlepels peterselie en de paprika met de olijfolie en 2 eetlepels citroensap.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Voeg de enigszins afgekoelde couscous toe en meng alles goed door elkaar.
  • Doe het mengsel in een hoge, ronde schaal, druk het lichtjes aan en dek de schaal af met huishoudfolie.
  • Zet het 1 uur in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
  • Haal het folie van de schaal, leg een platte schaal of groot bord op de schaal en keer beide om. Verwijder voorzichtig de schaal.
  • Garneer de salade met dunne partjes citroen en ringetjes lente-ui.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitcarpaccio:

Verfijnde Vruchtensalade
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Was alle vruchten en snijd ze in zeer dunne plakjes.
  • Leg de fruit plakjes dakpansgewijs op borden en dek ze af met vershoudfolie.
  • Plaats de borden in de koelkast.
  • Borstel beide zijden van de filodeeg plakjes in met olie en bak ze in de oven op150°C gedurende ongeveer 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Verwarm de melk met het vanillestokje in een steelpan tot het kookpunt,maar houd wat melk apart om het puddingpoeder aan te maken.
  • Voeg het puddingmengsel toe aan de hete melk,laat nog even doorkoken en voeg vervolgens de suiker toe.
  • Giet de vanilleroom saus over het fruit en bedek het gehee lmet de gebakken filodeeg blaadjes. Werk af met citroenmelisse blaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pepesan van Auteur onbekend

Recept categorieën: Bijgerecht, Vis
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de makreel schoon, maar laat de staart eraan zitten.
  • Wrijf de vis in met wat zout en citroen.
  • Wrijf de ui, knoflook, trassi, gula djawa, lomboks en de kemiries fijn in de tjobek (vijzel) en fruit het goed in de olie.
  • Doe er de djeruk perut blaadjes en de santen bij.
  • Besmeer de vis rondom en binnenin met de kruiden massa en laat dit een tijdje intrekken.
  • Leg het bananenblad even in de lauwe oven.
  • Wikkel de vis in het bananenblad en zet het vast met een paar cocktailprikkers.
  • Bak de vis in het midden van de oven in ca. 1 uur op 150 gr. gaar en af en toe omdraaien.

Tips / Opmerkingen

Gerookte makreel kan je ook gebruiken maar dan wel niet zo lang in de oven laten daar de makreel al gaar is.
 
I.p.v. bananen/pisang blad, kan je ook aluminiumfolie gebruiken.