Citroen-Bramen Cheesecake in Glazen

Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
wachttijd voor zelfgemaakte yoghurt 6 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 750 ml kwark of zelfgemaakte yoghurt, zie tips
  • 375 g ontdooide diepvriesbramen
  • 12 verse bramen
  • 3 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Halveer de citroen en pers het sap uit.
  • Breng de kwark op smaak met het citroensap.
  • Pureer de ontdooide diepvriesbramen en meng de helft ervan door de kwark.
  • Verdeel afwisselend laagjes kwark en bramenpuree over de glazen.
  • Plaats de verse bramen bovenop elk glas.
  • Bestrooi de cheesecakes met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Voor zelfgemaakte yoghurt in de stoomoven: Volg de instructies voor de bereiding van yoghurt met verse melk en yoghurtferment, zoals hierboven beschreven.
  • Variatie: Vervang kwark door yoghurt voor een andere smaak. Zelfgemaakte yoghurt kan de textuur van het dessert verbeteren.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti zou goed passen bij dit verfrissende en fruitige nagerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch