Recept afdrukken
No ratings yet

Aziatische Groentepracht

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Azië
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Een assortiment van 9-12 groenten (zie onderstaande lijst)

Gedroogde ingrediënten:

Verse ingrediënten:

Instructies

  • Kies 9 tot 12 ingrediënten uit de lijst en bereid ze zoals aangegeven.
  • Meng water, sojasaus, sherry en zout.
  • Verhit olie in een wok of grote pan, sauteer de geselecteerde ingrediënten gedurende 3-5 minuten.
  • Voeg het sojamengsel toe en laat het snel verwarmen.
  • Laat afgedekt stoven tot de groenten zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
  • Meng maïzena, suiker, koud water, sojasaus en zout.
  • Bind het gerecht met dit mengsel.
  • Sprenkel enkele druppels sesamolie erover en serveer met rijst.

Notities

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. Hun verfrissende smaak en subtiele aroma's zullen de diversiteit aan smaken in de groenteschotel aanvullen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aubergine Courgettepannetje

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Snipper de sjalotjes en knoflook.
  • Snijd de aubergine en courgette in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de sjalotjes met knoflook al roerend gedurende 10
  • minuten glazig.
  • Voeg de aubergine en courgette toe en bak ze nog 5 minuten mee.
  • Voeg de Tomato frito, basilicum en bieslook toe. Laat het geheel afgedekt gaar stoven.
  • Breng het gerecht op smaak met zout.

Notities

Geniet van dit smakelijke aubergine courgettepannetje als hoofdgerecht, eventueel geserveerd met rijst, couscous of vers brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken Kabeljauw met Kruidige Paprikasaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Portugal
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Hak de knoflook fijn en snijd de courgette in blokjes.
  • Laat de geroosterde paprika uitlekken, snijd de helft in reepjes en hak de rest fijn.
  • Verhit in een pan 1 eetlepel olijfolie en fruit één teentje knoflook zachtjes aan.
  • Voeg de fijngehakte paprika toe en bak kort mee.
  • Voeg 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden en 2 eetlepels witte wijn toe, laat zachtjes sudderen.
  • Bereid ondertussen de witte wijnsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking van het zakje vissaus (Knorr).
  • Roer het paprikamengsel door de wijnsaus en laat alles zachtjes doorkoken.
  • Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke stukken. Wentel de stukken kabeljauw door de bloem.
  • Verhit in een wok 2 eetlepels olijfolie, fruit het andere teentje knoflook aan en voeg courgette, paprikarepen en de resterende Provençaalse kruiden toe.
  • Roerbak het geheel in circa 5 minuten beetgaar.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de stukken kabeljauw in circa 2-3 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Pureer de paprikasaus eventueel met een staafmixer.
  • Leg de gebakken kabeljauw op de courgette en schep er wat paprikasaus over.
  • Serveer de gebakken kabeljauw met kruidige paprikasaus met aardappelpuree met knoflook.
  • Hier is het recept voor Gebakken Kabeljauw met Kruidige Paprikasaus, een heerlijk gerecht uit Portugal.
  • Smakelijk eten!
  • Laat me weten als je nog meer hulp nodig hebt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chorizo Schotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Snijd alle ingrediënten in stukjes van ongeveer 1 cm.
  • Bak eerst de ui in olijfolie in een wok. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe.
  • Na 10 minuten, voeg de bouillon en het blikje tomaat toe en roer regelmatig.
  • Serveer met pasta of rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zeebaars met Courgette

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Bestrijk de visfilets met groene en zwarte tapenade en leg enkele halfzongedroogde tomaten erop.
  • Snijd de courgette zeer fijn en leg deze bovenop de vis.
  • Snijd de tomaten in dunne schijfjes en leg deze er ook bovenop.
  • Stapel twee delen van de vis op elkaar en stoom ze gedurende 3 minuten op 95°C.
  • Karameliseer de honing, voeg olijfolie, balsamicoazijn en fijngehakte tijm toe.
  • Schik de visstapels op een bord, giet de saus erover en garneer met een basilicumblaadje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmrolletjes met Courgette en Kruidenkaas

Recept categorieën: Hapjes, Vis, Zalm
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd plakjes van de courgette met een dunschiller, blancheer ze in heet gezouten water en
  • laat ze uitlekken.
  • Snijd de gerookte zalm in de breedte van de courgette.
  • Leg de courgette plakken klaar om op te rollen.
  • Smeer een dun laagje kruidenkaas op de plakken en rol ze dan op, waarbij je afwisselend
  • zalm aan de buitenkant en dan courgette gebruikt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dubbele tortilla

Recept categorieën: Brunch, Lunch, Tortilla
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
  • Snijd de courgette en feta in kleine blokjes.
  • Giet de bonen af en bewaar het vocht.
  • Pureer de bonen met de helft van de avocadoblokjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie en bak de bonenpuree even aan.
  • Breng op smaak met zout.
  • Besmeer de tortilla's met de bonenpuree.
  • Verdeel de courgettes, feta, de rest van de avocado en geraspte kaas over de helft van de tortilla's en klap de tortilla's dicht.
  • Verhit 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak 2 dubbelgevouwen tortilla's bruin, keer ze
  • halverwege.
  • Bak de andere 2 tortilla's op dezelfde manier.
  • Verdeel de veldsla over 4 borden en leg de dubbelgevouwen tortilla's erbovenop.
  • Deze dubbele tortilla is een smakelijk vegetarisch gerecht met een heerlijke combinatie van
  • ingrediënten, perfect voor de lunch of brunch.
  • Geniet ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Doperwtjes Crème Soep met groenten en gamba's

Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Snijd het lente-uitje in flinterdunne plakjes en fruit deze in een braadpan in een scheutje
  • olijfolie, samen met 1 takje tijm en 1 blaadje laurier.
  • Voeg de doperwtjes toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Voeg ongeveer een halve liter groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep 25 minuten koken.
  • Snijd ondertussen de schil van de courgette, evenals de wortel en asperges, in reepjes.
  • Snijd de sjalotjes in plakjes.
  • Bak dit mengsel op hoog vuur in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg na 4
  • minuten de in stukjes gesneden gepelde gamba's toe, samen met zout en peper, en bak nog
  • 2 minuten.
  • Verwijder de takje tijm en het blaadje laurier uit de soep zodra deze klaar is.
  • Pureer de soep.
  • Schenk de soep in kommen en garneer met de gebakken groenten en gamba's.
  • Voeg wat versgemalen witte peper en een scheutje olijfolie toe voor de finishing touch.
  • Dit voorgerecht is een heerlijke combinatie van smaken en texturen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cupidoos kost

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
Feestdagen etc: Valentijnsdag
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de tomaten kort in kokend water, pel ze, en snijd ze in stukjes.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes en was de vis.
  • Bestrooi de vis met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet een ovenschaal lichtjes in met olijfolie.
  • Leg de zalmfilets in de ovenschaal en verdeel de knoflook, basilicum en tomaat erover.
  • Bedek de vis met de courgetteschijfjes.
  • Bestrooi met zout naar smaak.
  • Meng de geraspte kaas met de witte wijn en paneermeel en verdeel dit mengsel over de courgettes.
  • Bak het gerecht 20 minuten in de oven, totdat de zalm gaar is en de kaas goudbruin is.
  • Serveer met gebakken aardappelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Crostini met paling en courgette

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Vis
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de broodjes schuin in 6 lange plakken, leg ze naast elkaar op een bakplaat en rooster ze onder een hete ovengrill goudbruin.
  • Schaaf van een courgette 12 lange plakken af en snijd ze op maat van de crostini.
  • Doe dit ook met de palingfilets.
  • Meng de mayonaise en mosterd, bestrijk de crostini hiermee en beleg ze met courgette en paling.
  • Strooi het basilicum en bieslook erover.

Notities

Serveer deze crostini met paling en courgette als een smakelijke lunch- of brunchoptie.