Recept afdrukken
No ratings yet

Runderlappen met courgette

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.)
  • Sjalotjes pellen en in ringen snijden.
  • Courgette wassen en in plakjes snijden.
  • Tomaten wassen en in vieren snijden.
  • Groenten en pesto door runderlappen scheppen.
  • Schaal opnieuw in oven schuiven en onafgedekt groenten in nog 30 minuten gaar laten worden, halverwege omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met pasta en Parmezaanse kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse kip met courgette en tomaatjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd1 min
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Calorieën: 405kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kip op kamertemperatuur laten komen.
  • Citroen dik schillen tot op vruchtvlees.
  • Binnenkant kip bestrooien met zout en peper.
  • 2 Eetlepels olijfolie erin scheppen.
  • Citroen, (ongepelde) knoflook en tijm in buikholte stoppen.
  • Buikholte dichten met cocktailprikkers.
  • Kip in ovenschaal leggen en rondom bestrijken met olijfolie.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Schaal met kip in midden van oven zetten en oven inschakelen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Kip ca. 1 uur braden, regelmatig bedruipen met braadvet.
  • Courgette wassen, in lengte halveren en in stukken snijden.
  • Courgette na 1 uur rond kip leggen en door olie wentelen.
  • Schaal opnieuw in oven schuiven en geheel nog ca. 20 minuten verwarmen. Romaatjes wassen en tussen courgettestukjes leggen.
  • Kip en groenten in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar braden.
  • Olijven tussen courgette en tomaatjes leggen en kip in ovenschaal serveren.

Nutrition

Calorieën: 405kcal | koolhydraten: 5g | Eiwit: 31g | Vet: 28g

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta uit de oven

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de maccheroni in ca. 5 min. beetgaar.
  • Spoel de pasta in een vergiet onder koud stromend water af.
  • Laat uitlekken en afkoelen.
  • Smelt de boter in een andere pan en bak de gesnipperde ui in 2-3 minuten glazig.
  • Voeg de bloem in een keer toe aan de uien en bak al roerend met een houten spatel ca. 2 min. op matig vuur mee.
  • Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot gladde saus ontstaat.
  • Neem de pan van het vuur, laat 2/3 kaas erin smelten.
  • Breng op smaak met zout, peper en mespunt nootmuskaat.
  • Courgette schoonmaken, in lengte in plakken snijden en dan dwars in reepjes.
  • Peterselieblad fijn knippen.
  • Hamreepjes,courgette,peterselie en uitgelekte maccheroni door kaassaus scheppen.
  • Doe de pasta in de ovenschaal.
  • Meng de rest van de kaas door het paneermeel en strooi dit over de maccheroni.
  • Bak de pasta in 30 min. in het midden van de oven goudbruin.

Tips / Opmerkingen

Deze ovenpasta kan van tevoren gemaakt worden.
Bewaar hem afgedekt in de koelkast en bak hem voor gebruik 30 min. op 180 °C in het midden van de oven goudbruin
Lekker met friséesalade
 

Recept afdrukken
No ratings yet

Mexicaanse kipfilet in pikante saus van Ch. Brehant

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Mexico
porties: 4
Calorieën: 395kcal
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pepers halveren, zaadjes verwijderen.
  • Wok verhitten.
  • Sesamzaad snel roosteren, op bord laten afkoelen.
  • In schoongeveegde wok pepers en chilipepertjes ca. 4 minuten roosteren.
  • Afblussen met 1 dl water.
  • Pepermengsel overdoen in kom en ca. 10 minuten laten afkoelen.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
  • Banaan pellen, in plakjes snijden.
  • In keukenmachine pepermengsel met tomaat, banaan, piment, kaneel en sesam tot gladde saus pureren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In wok olie verhitten.
  • Spekblokjes en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Tomatensaus toevoegen en ca. 5 minuten laten sudderen.
  • Kipfilet in grove stukken snijden.
  • Courgette wassen en in plakken snijden.
  • Bouillontablet boven saus verkruimelen,2-3 dl water toevoegen en saus verwarmen.
  • Kip en courgette in saus leggen en in ca. 15 minuten zachtjes gaar stoven. Eventueel water toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met warme taco's of tortilla's.

Nutrition

Calorieën: 395kcal | koolhydraten: 10g | Eiwit: 35g | Vet: 23g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterrane vispakketjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd1 u
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4
Calorieën: 300kcal
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • filodeeg in ca. 30 minuten laten ontdooien.
  • Vis royaal met tapenade bestrijken.
  • Vis in 6 gelijke stukken snijden en met zout en peper bestrooien.
  • Op elk stukje vis 1 grote of 2 kleine blaadjes basilicum leggen.
  • Courgette en paprika wassen, schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden. Knoflook pellen en snipperen.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • (In magnetron) boter smelten. filobladerdeeg voorzichtig ontvouwen.
  • Vel filodeeg aan beide zijden dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Vel omdraaien en andere zijde ook met boter bestrijken.
  • Stukje vis in midden van velletje leggen en filodeeg rond vis tot pakketje vouwen.
  • Zo nog 5 vispakketjes maken.
  • Vispakketjes naast elkaar op ingevette bakplaat leggen en vis in midden van oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Intussen in koekenpan paprika, courgette en knoflook met olie en azijn op laag vuur al omscheppend ca. 10 minuten zachtjes bakken.
  • Groentemengsel met zout en peper op smaak brengen.
  • Vispakketjes in midden van de borden leggen, groenteblokjes ernaast scheppen.

Nutrition

Calorieën: 300kcal | koolhydraten: 15g | Eiwit: 20g | Vet: 18g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidenpannenkoek

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pannenkoeken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Boven kom bloem zeven.
  • Eieren, melk, zout en peper toevoegen en tot glad beslag kloppen.
  • Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
  • Helft van kruiden door beslag roeren.
  • Courgette wassen en met kaasschaaf in lange dunne repen schaven.
  • Wortel schillen en met kaasschaaf in lange dunne repen schaven.
  • In roerbakpan 1 eetlepel boter verwarmen.
  • Knoflook pellen en erboven pan uitpersen.
  • Courgette en wortel toevoegen en al omscheppend in ca.3minuten zachtjes bakken.
  • Rest van kruiden erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper en rest van kruiden.
  • Groenten afgedekt warm houden.
  • Intussen in koekenpan met anti-aanbaklaag 1/2 eetlepel boter verhitten.
  • Helft van beslag over panbodem laten uitvloeien.
  • Bakken tot bovenkant droog is, pannenkoek keren en onderkant goudbruin bakken. Op zelfde manier nog 1 pannenkoek bakken.
  • Pannenkoeken op twee borden laten glijden.
  • Courgette en wortel in midden scheppen.

Tips / Opmerkingen

Voedingswaarden:
energie 365 kcal
eiwit 19 g
koolhydraten 26 g
vet 20 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kikkererwtenstoofschotel met witte kaasblokjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd50 min
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Stoofpot
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Courgette wassen, schoonmaken en in dikke plakken snijden.
  • Plakken in vieren snijden.
  • Uien pellen en in stukken snijden.
  • Knoflook pellen en grof hakken.
  • In pan olie verhitten.
  • Ui en courgette ca. 5 minuten al omscheppend bakken.
  • Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog ca. 1 minuut bakken.
  • Tomaten met sap erbij schenken en aan kook laten komen.
  • Mengsel afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven.
  • In zeef kikkererwten laten uitlekken en door groenten scheppen.
  • Groenten nog ca. 10 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kaasblokjes laten uitlekken.
  • Kikkererwten met groenten in vier diepe borden scheppen.
  • Kaasblokjes erover verdelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met couscous of pitabroodjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalkoenschnitzel met citroen bieslookpesto en aardappelkoekjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kalkoen
porties: 2 personen
Calorieën: 645kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kalkoenschnitzels op kamertemperatuur laten komen.
  • Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en door bieslookpesto roeren.
  • Ei loskloppen. Knoflook pellen en boven ei uitpersen.
  • Sjalotje pellen, fijnsnipperen en door ei roeren.
  • Courgette schoonmaken, halveren en in plakken snijden.
  • Schnitzel en courgette aan beide kanten dun bestrijken met 1 eetlepel olijfolie en bestrooien met zout en peper.
  • Princess Table Chef 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Aardappels schillen, wassen en grof raspen.
  • Met rest van olijfolie, zout en peper door eimengsel scheppen.
  • Van aardappelmengsel met houten spatels 6-8 bergjes vormen op bakplaat en tot platte koekjes drukken.
  • Aardappelkoekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden krokant bakken.
  • In aluminiumfolie warmhouden.
  • Schnitzel en courgette ca. 5 minuten bakken, halverwege baktijd omdraaien.
  • Schnitzels royaal besmeren met citroen-bieslookpesto.

Tips / Opmerkingen

Serveren met aardappelkoekjes, courgette en een tomatensalade.
 

Nutrition

Calorieën: 645kcal | koolhydraten: 46g | Eiwit: 39g | Vet: 34g

Recept afdrukken
No ratings yet

Grieks aardappel courgettepannetje

Allerhande 2002
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Griekenland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 1 persoon
Calorieën: 630kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok 2 eetlepels olie verhitten.
  • Aardappeltjes ca. 7 minuten bakken, regelmatig omscheppen.
  • Intussen courgette wassen en in blokjes snijden.
  • Courgette door aardappeltjes scheppen en ca. 3 minuten meebakken.
  • Kaasblokjes erover verkruimelen.
  • Blaadjes oregano van takjes plukken en erover strooien.
  • Kaasblokjes afgedekt in ca. 3 minuten iets laten smelten.

Nutrition

Calorieën: 630kcal | koolhydraten: 44g | Eiwit: 32g | Vet: 35g

Recept afdrukken
No ratings yet

Zuurkool met courgette

AllerHande 1996
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Bijgerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 135kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • In vergiet zuurkool laten uitlekken en fijnsnijden.
  • Zuurkool met 2 dl water,bouillonpoeder en wijn afgedekt 10 à 15 minuten zachtjes koken.
  • Courgette wassen, schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
  • Plakjes in dunne reepjes snijden.

Bereiden:

  • Courgettereepjes op zuurkool leggen en afgedekt in 10 à 12 minuten beetgaar koken.
  • Courgette en crème fraîche door zuurkool roeren en op smaak brengen met mierikswortel en peper.

Nutrition

Calorieën: 135kcal | koolhydraten: 5g | Eiwit: 4g | Vet: 11g