Eiwit schuim kransjes met vanille room voor de Kerst

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 5 deciliter melk
  • 3 ei
  • 75 gram poedersuiker
  • 2 witte schuimkransen

Instructies

  • Schep de saus in twee diepe borden, leg er de schuimkransjes op en schep desgewenst stukjes vers fruit die met wat likeur zijn besprenkeld in de kransjes.
  • Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap er met de achterkant van een mesje het merg uit.
  • Breng de melk met het vanillemerg en het stokje op laag vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat tegen de kook aan circa 20 minuten trekken.
  • Klop intussen met de mixer de eierdooiers en de poedersuiker tot een licht en luchtig mengsel. Dat duurt circa 10 minuten.
  • Giet de warme melk door een zeef bij het dooiermengsel.
  • Giet het mengsel terug in de pan.
  • Laat de saus al roerend op laag vuur binden.
  • De saus mag niet koken, want dan gaan de dooiers schiften.
  • Laat de saus, terwijl u er af en toe in roert, afkoelen en bewaar in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst