Recept afdrukken
No ratings yet

Bitterbal met een vulling van Brabantse bloedworst

Recept categorieën: Hapjes
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Verhit de boter in een pan en voeg de bloem toe.
  • Voeg de kippenbouillon toe zodra de boter en de bloem aan elkaar zijn gehecht.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het even zachtjes doorkoken.
  • Snijd de bloedworst in brunoise en meng de worst door het mengsel.
  • Breng het op smaak met peper en zout.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Vorm ballen van het mengsel.
  • Haal de ballen door het eiwit en laat het overtollige eiwit eraf glijden.
  • Rol de bitterballen door het paneermeel.
  • Frituur ze op 180ºC.
  • Geniet van deze heerlijke bitterballen met een vulling van Brabantse bloedworst!

Recept afdrukken
No ratings yet

Brownie met Kruidenmousse en Karamelsaus

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Nagerecht
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Brandy Snaps:

Brownie:

Mousse:

Karamelsaus:

Instructies

Brownies:

  • Smelt de couverture au bain-marie.
  • Klop eieren en suiker samen tot een glad mengsel.
  • Meng het eiermengsel met de gesmolten couverture.
  • Spatel de bloem erdoor.
  • Hak de hazelnoten en spatel ze erdoor.
  • Giet het mengsel in siliconen vormen.
  • Bak in een oven van 160 graden gedurende 20 minuten.
  • Laat afkoelen.

Brandy Snaps:

  • Doe suiker, glucose en boter samen in een pan, smelt en roer goed door.
  • Voeg bloem toe en roer.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Rol het in plastic tot een worst en bevries het.
  • Snijd plakjes van 2 mm met een snijmachine.
  • Bak in een oven van 180 graden goudbruin.
  • Vorm ze als ze uit de oven komen en laat afkoelen.

Mousse:

  • Verhit melk met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, speculaaskruiden en steranijs in een pan.
  • Voeg suiker toe en breng aan de kook.
  • Haal van het vuur en laat 20 minuten onder deksel trekken.
  • Passeer de melk.
  • Week gelatine in koud water en los op in de melk, laat hangend worden in ijswater.
  • Klop de room op en spatel deze door de hangende massa.
  • Klop eiwit op tot volledig volume en voeg dan langzaam de suiker toe.
  • Klop nog 5 minuten door en spatel door de massa.
  • Zet in de koelkast.

Karamelsaus:

  • Laat de suiker karameliseren zonder te roeren op laag vuur.
  • Blus af met melk en laat suiker in de melk oplossen.
  • Voeg room toe en breng aan de kook.
  • Roer boter door de kokende massa en laat afkoelen.

Dresseren:

  • Zet de brownies op borden.
  • Schep een quenelle mousse langs de brownies.
  • Leg twee brandy snaps langs de brownies.
  • Druppel de karamelsaus eromheen.
  • Bestuif met poedersuiker.
  • Geniet van dit heerlijke nagerecht met brownie, kruidenmousse en karamelsaus!

Recept afdrukken
No ratings yet

Dacquoise Biscuit met Abrikozen Bavarois

Bereidingstijd2 uur
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor het Biscuit:

Voor de Ganache:

Voor de Bavarois:

Voor het Amandelkoekje:

Instructies

Biscuit:

  • Klop het eiwit tot stijve pieken en voeg geleidelijk de suiker toe.
  • Spatel voorzichtig de poedersuiker en het amandelpoeder erdoor.
  • Strijk het beslag uit op een bakplaat bekleed met een siliconenmat.
  • Bak af op 175 graden Celsius gedurende 20 minuten en laat volledig afkoelen.
  • Snijd hieruit 15 ovale plakken.

Ganache:

  • Verhit in een pan de room, glucose en suiker tot aan het kookpunt.
  • Haal van het vuur en voeg de couverture toe.
  • Roer tot het is opgelost en meng de boter erdoor.
  • Laat afkoelen.

Bavarois:

  • Breng de abrikozenpuree met suiker en het vanillestokje aan de kook.
  • Laat 20 minuten trekken en verwijder dan het vanillestokje.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Roer de geweekte gelatine door de warme abrikozenpuree en laat afkoelen.
  • Klop de room bijna stijf en spatel dit voorzichtig door de afgekoelde puree.
  • Giet de bavarois in natgemaakte vormen en laat opstijven in de koelkast.

Amandelkoekjes:

  • Meng de amandelen met de desicroque en strooi dit uit op een siliconenmat.
  • Bak af op 190 graden Celsius tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen.

Dresseren:

  • Klop de ganache luchtig met een mixer en spuit dit in het midden van de dacquoise.
  • Plaats de dacquoise in het midden van de borden.
  • Haal de bavarois uit de vormen en plaats deze op de ganache.
  • Garneer met een amandelkoekje en een takje munt.
  • Bestuif met poedersuiker.

Notities

Geniet van dit verfijnde nagerecht met de heerlijke combinatie van dacquoise biscuit en abrikozen bavarois!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde Hangkous Flensjes

Recept categorieën: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Meng de ingrediënten goed door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat.
  • Bak flensjes van het beslag. Hoe dunner, hoe lekkerder.
  • Laat de flensjes afkoelen.

Frituren:

  • Verhit 1 liter olie in de wok.
  • Frituur de flensjes een voor een in de hete olie.

Notities

Deze gefrituurde hangkous flensjes zijn heerlijk bij diverse ragouts en rauwkost.
Tip: Serveer de flensjes warm voor de beste smaakbeleving.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde Asperges met Krab

Recept categorieën: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Voor het bindpapje:

Voor de saus:

Instructies

  • Schil de asperges met een dunschiller of aspergeschiller (laat het puntje ongeschilde) en snijd ze in de lengte doormidden, dan schuin in stukjes van 2 cm.
  • Snijd de lente-ui in stukjes en hak de gember fijn.
  • Meng de ingrediënten voor de saus.
  • Frituur de asperges in 4 dl olie in een wok op hoog vuur tot ze verkleuren.
  • Haal ze uit de wok en laat ze uitlekken.
  • Giet de olie uit de wok in een bewaarpan (voor later gebruik) en verhit de wok opnieuw met
  • 2 eetlepels sesamolie.
  • Roerbak de lente-ui en gember tot het geurt.
  • Voeg de krab toe, roerbak enkele seconden, voeg het sausje toe en laat 1 minuut koken.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer er zoveel bindpapje door dat de saus licht bindt.
  • Klop het eiwit los, roer het door de saus tot het stolt, voeg de gefrituurde asperges toe, meng
  • alles goed en serveer direct.

Notities

Geniet van deze heerlijke gefrituurde asperges met krab als smakelijk bijgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocomousse 4

Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Nagerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Klop het eiwit stevig op met de zoetstof.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Smelt de chocolade met de room au bain-marie en voeg vervolgens de gelatine toe zodat deze oplost.
  • Laat het mengsel even afkoelen, maar niet te koud worden.
  • Meng dit voorzichtig met het opgeklopte eiwit en plaats het in de koelkast.
  • Laat het gedurende de nacht opstijven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolademousse uit Belgie

Recept categorieën: Chocolade, Dessert
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Klop de room en suiker tot stevige meringue.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Klop het eiwit tot stijve pieken.
  • Spatel alles voorzichtig door elkaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pandan cake

Recept categorieën: Cake, Nagerecht
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Meng de eieren en 120 gram suiker tot luchtig in ongeveer 25 minuten.
  • In de tussentijd maak je een mix van water, olie, pandan extract, zout, bakpoeder en
  • wijnsteenbakpoeder in een kom.
  • Zet opzij.
  • Maak ook een mix van het eiwit en 80 gram suiker in een aparte kom.
  • Meng in ongeveer 10 minuten met de mixer tot je een luchtig mengsel hebt.
  • Zet opzij.
  • Meng het eidooier mengsel en het bakmeel.
  • Goed mengen. Voeg vervolgens het mengsel van olie, water en pandan extract.
  • Roer het voorzichtig tot alles goed gemengd is.
  • Als laatste, voeg het eiwit mengsel toe.
  • Roer goed en giet in een bakvorm de je al hebt beboterd hebt, en bak het in de oven ongeveer 1 uur.
  • Om te kijken of het gaar is, prik met een satéstokje in de cake.
  • Komt het stokje er droog uit, is de cake gaar.
  • Selamat makan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fritata di Iletto Rombo Liscio Cinese

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Italië
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Omeletje:

Saus:

Instructies

Asperges:

  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
  • Kook de asperges beetgaar in kokend water met zout, spoel ze koud en laat ze uitlekken op papier.

Tempurabeslag:

  • Roer de ingrediënten voor het tempurabeslag door elkaar.

Saus:

  • Karameliseer de suiker en blus deze af met de witte wijn.
  • Laat de suiker in de wijn oplossen en reduceer tot de helft.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
  • Voeg de visfond toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de hoisinsaus toe en reduceer tot sausdikte.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Paneerlaag:

  • Maal de kroepoek in een keukenmachine tot gruis.
  • Dep de grietfilets goed droog.
  • Roer het eiwit los met een lepel sesamolie.
  • Zout de filets licht en wentel ze door de bloem, klop overtollige bloem af.
  • Haal de filets door het eiwit en daarna door het kroepoekgruis.
  • Leg ze op een plaat en dek af met plasticfolie, zet ze in de koeling.

Omeletje:

  • Pluk de taugé.
  • Roer de room en de miso glad en roer de eieren erdoor, breng op smaak met zout en peper.

Barbue:

  • Frituur de barbeu filets in olie van 180 graden en laat ze uitlekken op papier.
  • Leg de filets op een plaat en houd ze warm in de oven.
  • Haal de zeekraal door het tempurabeslag en frituur ze kort in olie en laat ze uitlekken op papier.

Omeletje:

  • Snijd de taugé in stukjes en roer dit door de eimassa.
  • Verhit de diepe poffertjesplaten, olie ze in en schep de taugémassa erin.
  • Bak ze aan beide zijden goudbruin.

Dresseren:

  • Leg de filets op de borden.
  • Plaats een lepel zeekraal bovenop de filets en daarbovenop een omeletje.
  • Schep de saus erlangs.
  • Geniet van dit heerlijke gerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet de cerf grillé et beurre aux pieds de moutons

Recept categorieën: Wild
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Beurre au pied de mouton:

Croustades:

Uien/bessencompote:

Instructies

Kroketjes:

  • Breng de wildfond samen met kaneel, kruidnagel en peperkorrels aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur trekken.
  • Zeef de fond vervolgens.
  • Snijd het hertenvlees in kleine reepjes.
  • Breng de fond aan de kook en bind met boekweit tot een dikke saus.
  • Roer het rauwe hertenvlees erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat snel afkoelen en vorm 16 kleine kroketjes.
  • Rol de kroketjes door bloem, losgeklopt ei en paneermeel en koel ze.

Beurre au pied de mouton:

  • Klop de boter wit met een mixer voorzien van de vlinder.
  • Borstel de schapenvoetjes schoon en hak ze fijn.
  • Voeg ze toe aan de boter, samen met rode port, citroensap, zout en peper.
  • Spuit de boter in grote rozetten op siliconen bakplaten en koel.

Croustades:

  • Meng het zetmeel, de bloem en de eidooier door het eiwit.
  • Voeg indien nodig wat water toe en zout.
  • Bak 16 croustades met een croustadeijzer en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Uien/bessencompote:

  • Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen.
  • Fruit ze in boter en blus af met rode wijn.
  • Stoof afgedekt gaar.
  • Verwijder het deksel als ze gaar zijn en laat bijna al het vocht verdampen.
  • Voeg de suiker toe en verwarm goed.
  • Roer de vossebessen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul hiermee de croustades.

Garnituur:

  • Schil de zoete aardappelen en kook ze gaar onder deksel.
  • Pureer ze.
  • Roer de witte bonen door de puree, voeg olijfolie en een beetje truffelpasta toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Hertenbiefstukjes:

  • Gril ze in een hete grillpan tot de gewenste gaarheid en laat ze vervolgens 5 minuten rusten in een oven op 60 graden.

DRESSEREN:

  • Schep de aardappelpuree op de warme borden.
  • Leg een biefstukje erbovenop met een rozet van boter.
  • Plaats de croustade ernaast en leg het kroketje erbij.

Notities

Dit gerecht bestaat uit gegrilde hertenbiefstukjes met beurre au pied de mouton, geserveerd met uien/bessencompote, een bijgerecht van zoete aardappelen en witte bonen, en kroketjes met hertenvlees. Het is een smakelijk wildgerecht met een rijke en complexe smaak.