Filodeegbakjes met Druivensalsa en Sinaasappelroom

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 29 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak filobladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 100 g boter gesmolten
  • 1 zakje amandelschaafsel
  • 100 g suiker
  • 1 sinaasappel schoongeboend
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 500 g witte druiven of rode, pitloos
  • 2 eetlepels verse basilicum in reepjes gesneden
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje slagroomversteviger bijvoorbeeld Klop-Fix
  • 150 g Griekse yoghurt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter en strooi amandelen en suiker over een helft.
  • Vouw het vel dubbel, bestrijk de bovenkant opnieuw met boter en vouw weer dubbel.
  • Duw elk stuk deeg in een holte van de bakvorm.
  • Bak het filodeeg in 15-20 minuten gaar tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Rasp de schil van de sinaasappel dun af.
  • Pers een halve sinaasappel uit en meng het sap in een kom met 1 eetlepel sinaasappelrasp en de gemberpoeder.
  • Halveer de druiven en meng ze met het basilicum door het sinaasappelsap.
  • Laat de salsa minstens 15 minuten staan.
  • Klop de slagroom stijf met vanillesuiker en slagroomversteviger, en spatel er vervolgens de Griekse yoghurt en de rest van de geraspte sinaasappelschil door.
  • Vul de filodeegbakjes met de sinaasappelroom en schep de druivensalsa er bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer de filodeegbakjes eventueel met extra basilicumblaadjes voor een mooie presentatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch