Filodeegbakjes met Druivensalsa en Sinaasappelroom
Ingrediënten
- 1 pak filobladerdeeg diepvries, ontdooid
- 100 g boter gesmolten
- 1 zakje amandelschaafsel
- 100 g suiker
- 1 sinaasappel schoongeboend
- 1 theelepel gemberpoeder
- 500 g witte druiven of rode, pitloos
- 2 eetlepels verse basilicum in reepjes gesneden
- 250 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 zakje slagroomversteviger bijvoorbeeld Klop-Fix
- 150 g Griekse yoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter en strooi amandelen en suiker over een helft.
- Vouw het vel dubbel, bestrijk de bovenkant opnieuw met boter en vouw weer dubbel.
- Duw elk stuk deeg in een holte van de bakvorm.
- Bak het filodeeg in 15-20 minuten gaar tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Rasp de schil van de sinaasappel dun af.
- Pers een halve sinaasappel uit en meng het sap in een kom met 1 eetlepel sinaasappelrasp en de gemberpoeder.
- Halveer de druiven en meng ze met het basilicum door het sinaasappelsap.
- Laat de salsa minstens 15 minuten staan.
- Klop de slagroom stijf met vanillesuiker en slagroomversteviger, en spatel er vervolgens de Griekse yoghurt en de rest van de geraspte sinaasappelschil door.
- Vul de filodeegbakjes met de sinaasappelroom en schep de druivensalsa er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de filodeegbakjes eventueel met extra basilicumblaadjes voor een mooie presentatie.