Gemengde salade van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ krop sla
  • 8 radijsjes
  • ¼ komkommer
  • 3 stengels bleekselderij
  • 4 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 Ansjovis filets blik
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • peper zout

Instructies

  • Was de sla, verwijder de harde nerven, scheur de bladeren in stukjes en laat
  • ze goed uitlekken of dep ze droog.
  • Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes.
  • Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in dunne plakjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Hak de ansjovis heel fijn.
  • Klop een dressing van de knoflook, de ansjovis, de olie, het citroensap en
  • peper en zout.
  • Schep de groenten en de dressing vlak voor het serveren door elkaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Italië