Kalkoenschnitzels met prei en paprika

Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalkoen
  • 1 ui
  • 2 prei
  • 1 paprika
  • 1 paprika
  • 3 dl rode wijn
  • 1 eetlepel allesbinder
  • 1 bouquet garni of 1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon
  • 50 gram boter
  • zout peper
  • 200 gram rijst
  • 2 kiwi's

Instructies

  • Snijd de kalkoen in reepjes en snipper de ui fijn.
  • Snijd de prei in ringen en de paprika in repen.
  • Verhit de boter in een pan en bak de kalkoen hierin aan alle kanten bruin.
  • Voeg de uien en de prei toe en laat 5 minuten sudderen.
  • Doe vervolgens de paprika erbij, giet de verwarmde wijn erbij en voeg het
  • bouquet garni of het kruidenbuiltje toe.
  • Stoof het gerecht 15 minuten met het deksel op de pan.
  • Verwijder het kruidenbuiltje.
  • Bind het stoofvocht met de allesbinder en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe 200 gr rijst in 5 dl kokend water (niet wassen) en voeg eventueel een snufje zout en (voor meer smaak) een klontje boter toe.
  • Doe het deksel op de pan, temper de hittebron en kook de rijst in 20 minuten gaar tot het water volledig is opgenomen.
  • Draai de hittebron uit.
  • De zilvervliesrijst is nu mooi droog en heerlijk vol van smaak.
  • Schil de kiwi's, snijd ze in blokjes en schep die voor het opdienen door de rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte