Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse kippilaf

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Kip, Rijst
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes van 3 cm snijden.
  • In pan helft van olie verhitten.
  • Knoflook, ui en paprikareepjes toevoegen en al omscheppend in 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Rijst en cayennepeper toevoegen en al omscheppend 3 minuten bakken tot alle korrels glanzen.
  • Saffraandraadjes, bouillonpoeder en 500 ml water toevoegen.
  • Rijst onafgedekt op halfhoog vuur in 8 minuten gaar laten worden.
  • Regelmatig roeren en scheut water toevoegen als rijst te droog wordt.
  • Rijst van vuur afgedekt nog 15 minuten laten garen. 4 Takjes peterselie fijnknippen en door rijstmengsel roeren.
  • In steelpan tomatenblokjes 10 minuten koken tot vocht bijna verdampt is.
  • Intussen kip in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
  • In hapjespan of wok rest van olie verhitten.
  • Kipblokjes in 12 minuten lichtbruin en gaar bakken, af en toe omscheppen.
  • Rijst op voorverwarmde schaal scheppen.
  • Tomatenblokjes erop scheppen.
  • Hierop kipblokjes leggen.
  • Garneren met rest van peterselie.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gegrilde courgette.

Pizza met gegrilde kip
Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met gegrilde kip

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Pizza
Land van herkomst: Italië
porties: 1 persoon
Calorieën: 815kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 220 °C.
  • Pizza uit doos nemen en ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Ui pellen, halveren en in dunne plakken snijden.
  • Plakken loshalen en over pizza strooien.
  • Cherrytomaatjes schoonmaken, halveren en met snijvlak op pizza leggen.
  • Pizza in midden van oven 8-10 minuten bakken tot kaas gesmolten is en deegrand goudbruin kleurt.
  • Intussen kipfilet in smalle repen snijden.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Kip in 2-3 minuten perkant bruin en gaar grillen.
  • Steeltjes van rucola plukken.
  • Pizza uit oven nemen en beleggen met gegrilde kiprepen en rucola.

Nutrition

Calorieën: 815kcal | koolhydraten: 94g | Eiwit: 50g | Vet: 28g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mexicaanse kipfilet in pikante saus van Ch. Brehant

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Mexico
porties: 4
Calorieën: 395kcal
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pepers halveren, zaadjes verwijderen.
  • Wok verhitten.
  • Sesamzaad snel roosteren, op bord laten afkoelen.
  • In schoongeveegde wok pepers en chilipepertjes ca. 4 minuten roosteren.
  • Afblussen met 1 dl water.
  • Pepermengsel overdoen in kom en ca. 10 minuten laten afkoelen.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
  • Banaan pellen, in plakjes snijden.
  • In keukenmachine pepermengsel met tomaat, banaan, piment, kaneel en sesam tot gladde saus pureren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In wok olie verhitten.
  • Spekblokjes en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Tomatensaus toevoegen en ca. 5 minuten laten sudderen.
  • Kipfilet in grove stukken snijden.
  • Courgette wassen en in plakken snijden.
  • Bouillontablet boven saus verkruimelen,2-3 dl water toevoegen en saus verwarmen.
  • Kip en courgette in saus leggen en in ca. 15 minuten zachtjes gaar stoven. Eventueel water toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met warme taco's of tortilla's.

Nutrition

Calorieën: 395kcal | koolhydraten: 10g | Eiwit: 35g | Vet: 23g

Recept afdrukken
No ratings yet

Japanse kipspiesjes met pruimen

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 min
Recept categorieën: Borrelhapjes, Fruit, Kip
Land van herkomst: Japan
porties: 4 personen
Calorieën: 75kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipfilet in blokjes snijden.
  • Knoflook pellen en boven kom uitpersen.
  • Gemberwortel schillen en erboven raspen.
  • Sojasaus, honing en sherry erdoor roeren.
  • Kipblokjes door marinade scheppen en afgedekt ca. 3 uur in koelkast marineren. Satéstokjes in bakje met water laten weken.
  • Pruimen in vieren snijden.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Aan elk satéstokje om en om blokjes kipfilet en stukjes pruim rijgen.
  • Spiesjes met marinade bestrijken, op bakplaat leggen en ca. 10 cm onder hete grill schuiven.
  • Spiesjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar grillen, halverwege keren.

Nutrition

Calorieën: 75kcal | koolhydraten: 8g | Eiwit: 6g | Vet: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstcrackers met teriyakikip

Recept categorieën: Hapjes, Kip
Land van herkomst: Oosters
porties: 16 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kommetje teriyakimarinade mengen met knoflook en honing.
  • In pan olie verwarmen, kip erin leggen en marinade erover schenken.
  • Kip afgedekt in ca. 10 minuten gaar smoren, regelmatig keren.
  • Kip in marinade laten afkoelen.
  • Filets met twee vorken in stukjes scheuren.
  • Stukjes door marinade wentelen.
  • Reepjes kip over rijstcrackers verdelen.
  • Garneren met kleine toefjes rucolacress.
  • Direct serveren.

Tips / Opmerkingen

Andere witte plakjes:
Vervang de rijstcrackers eens door dunne plakjes rettich.
Laat de plakjes rettich wel goed op keukenpapier uitlekken.
bereidingstijd 20 minuten

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met asperges en kip

Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Hapjes, Kip, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pasta en asperges in grote pan met ruim kokend water met wat zout in ca.10 minuten beetgaar koken.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en walnoten 1 minuut bakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken en bestrooien met zout.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Kipfilet toevoegen en in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken.
  • Zout en peper erover strooien.
  • In vergiet pasta en asperges laten uitlekken.
  • Overdoen in schaal.
  • Kip en walnotenpesto erdoor scheppen.
  • Pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Garneren met walnoten.
  • Salade warm of koud serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipsalade met avocado

Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Gevogelte, Hapjes, Kip, Salade
Land van herkomst: Fusion
porties: 8 stuks
Calorieën: 320kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipfilets in lengte in repen snijden, repen halveren.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan boter verhitten en reepjes kip in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • In schaal Italiaanse dressing, crème fraîche en zout en peper naar smaak door elkaar roeren.
  • Avocado, tomaatjes en kip erdoor scheppen.
  • Rockettsla langs rand van platte schaal verdelen.
  • Kipsalade in midden scheppen en garneren met blaadjes basilicum.

Nutrition

Calorieën: 320kcal | koolhydraten: 6g | Eiwit: 20g | Vet: 25g

Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel met kipfilet, Passendalekaas en Passendalebier

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet, de winterwortel en het goed gewassen en uitgelekte wit van de prei in
  • stukjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en braad de stukjes kipfilet aan.
  • Zet het vuur lager, doe de stukjes winterwortel, de prei en het takje tijm erbij en stoof het in 30 minuten zacht.
  • Roer er 10 minuten voor het einde van de stooftijd het bier door en breng op smaak met peper en zout.
  • Schil de aardappelen, kook ze met een snufje zout, giet ze af en pureer ze met de melk en 2 eetlepels boter.
  • Verwarm de oven voorop 200°C.
  • Verwijder het takje tijm en verdeel het kip-groentemengsel over een vuurvaste schaal.
  • Leg er de in stukken gesneden Passendalekaas op en dek af met de aardappelpuree.
  • Verdeel wat boter over de puree, verlaag de ovenstand naar 160°C,zet de schaal in het
  • midden en bak tot de bovenkant mooi lichtbruin van kleur is.
  • Verdeel het gerecht over de voorverwarmde borden en geef er een tomatensalade met plakjes komkommer en een milde mosterddressing bij.

Tips / Opmerkingen

Drink er een goed gekoeld glas Passendale van Brouwerij Moortgat bij.
Passendale is een blond, amber bier van brouwerij Moortgat in Breendonk, België. 6% vol.alc., 14,1 graden Plato.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Japanse kipspiesjes met sesamzaad

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Japan
porties: 16
Calorieën: 75kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Satéstokjes ca.
  • 10 minuten in bakje koud water leggen.
  • Van bosui groen verwijderen en witte deel in stukjes van 2 cm snijden.
  • Aan spiesjes afwisselend 3 blokjes kip en 2 stukjes bosui steken.
  • In wijde pan sojasaus, sherry en suiker aan de kook brengen.
  • Suiker al roerend oplossen.
  • In vijzel of kommetje sesamzaadjes, sinaasappelrasp en peper mengen.
  • Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet.
  • Spiesjes bestrijken met olie en in grillpan in ca.
  • 6 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
  • Spiesjes in sojasausmengsel dopen en opnieuw 1 minuut roosteren.
  • Dit 2-3 keer herhalen tot spiesjes omhuld zijn met donker laagje.
  • Spiesje op platte schaal leggen en bestrooien met sesamzaadmengsel.
  • Direct serveren.

Tips / Opmerkingen

Vrolijk: Je kunt de kipspiesjes kleuriger maken met blokjes gele en rode paprika van ca. 2 cm ertussen.

Nutrition

Calorieën: 75kcal | koolhydraten: 3g | Eiwit: 6g | Vet: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip met peultjes

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kippenfilet op de draad in lapjes van ½ cm dik.
  • Snijd de gember in luciferdunne balkjes.
  • Pel de look en snijd in zeer dunne plakjes.
  • Meng de gember en de look met de kip, ½ theelepel lichte sojasaus en ½ eetlepel Shaoxing.
  • Verwarm de wok tot zeer heet of tot hij walmt.
  • Giet de helft van de olie in de wok.
  • Als de olie begint te walmen, gaat de kip in de wok.
  • Roerbak tot de kip wit kleurt.
  • Neem de kip uit de wok en laat uitlekken.
  • Doe de resterende olie in de wok en de peultjes zeer snel met de olie die aroma's heeft gekregen van de look en de gember.
  • De kip gaat nu opnieuw de wok in.
  • Roerbak energiek.
  • Voeg de resterende Shaoxing, de sojasauzen en de kippenfond toe.
  • Laat eventueel onder een deksel even doorgaren.
  • Schep het gerecht op voorverwarmde borden en geef nog een draai van de vijfkleurenpepermolen.