Kipfilet gevuld met champignons

Kipfilet gevuld met champignons

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 150 gram champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el verse roomkaas bv. St Môret, Philadephia
  • peterselie
  • olijfolie
  • zout peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel het teentje knoflook en snipper deze fijn.
  • Maak de champignons schoon en snijd deze in blokjes.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de champignons.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Als de champignons bijna gaar zijn voeg dan de knoflook, de peterselie en de roomkaas toe. Roer het geheel goed door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de kipfilet verticaal in, maar snijd hem niet door.
  • Snijd vanuit deze opening de kipfilet links en rechts horizontaal in zodat er een envelopje ontstaat.
  • Vul de kipfilets met het champignonmengsel.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  • Leg de gevulde kipfilets in de ovenschaal en bak de filets in ongeveer 25 minuten gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip