Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Kip Quiche

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kip
Porties: 1 quiche
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes.
  • Hak de knoflookteen fijn.
  • Snijd de kipfilet in kleine reepjes, marineer met olijfolie en kipkruiden.
  • Bak de kipfilet bruin in een pan.
  • Voeg vervolgens de ui, paprika en knoflook toe en bak kort mee.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet de quichevorm in met roomboter.
  • Leg het quichedeeg in de vorm en druk het goed aan met je duim.
  • Verwijder overtollig deeg door het tegen de randen van de vorm te duwen en prik gaatjes in de bodem.
  • Verdeel het kipmengsel gelijkmatig over het deeg in de quichevorm.
  • Klop de eieren los met de slagroom.
  • Voeg het verkruimelde bouillonblokje, peterselie, tomatensaus en Hot & Spicy Kruidenmix toe.
  • Meng goed en giet het mengsel over de kip in de quichevorm.
  • Bestrooi met geraspte kaas en bak de quiche gedurende 40 minuten.
  • Haal de quiche na het bakken direct uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Notities

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een goede combinatie met deze pittige kip quiche. Hun smaken zullen de kruidige tonen van de quiche aanvullen en zorgen voor een aangename balans tijdens het diner.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Kip Quiche

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hartige taart, Kip
calorieën: 420kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de kipfilet in kleine reepjes en marineer ze met olijfolie en kipkruiden.
  • Bak de kipfilet rondom bruin in een pan.
  • Voeg vervolgens de ui, paprika en knoflook toe aan de pan en bak kort mee.
  • Vet de quichevorm in met roomboter en bekleed deze met het quichedeeg.
  • Prik gaatjes in de bodem.
  • Vul de quichevorm met het kipmengsel.
  • Klop de eieren los met de slagroom.
  • Voeg een verkruimeld bouillonblokje, peterselie, tomatensaus, en Hot & Spicy Kruidenmix toe.
  • Meng goed en giet dit over het kipmengsel in de quichevorm.
  • Bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de quiche gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de quiche na het bakken kort afkoelen op een rooster voordat je hem uit de vorm haalt.

Notities

Deze pittige kip quiche vraagt om een wijn met wat kracht en fruitigheid om de pittige smaken te complementeren. Een soepele rode wijn zoals een Merlot of een fruitige rosé zou goed passen.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 22g | Vet: 28g | Zout: 1.2mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Shoarma Wraps met Huisgemaakte Knoflooksaus

Deze Gegrilde Shoarma Wraps zijn een smaakvolle traktatie die in een handomdraai te bereiden zijn. Met sappige stukjes gemarineerde kip, verse kruiden en een romige zelfgemaakte knoflooksaus zullen deze wraps zeker indruk maken op je smaakpapillen.
Bereidingstijd25 minuten
Porties: 2 Wraps
calorieën: 400kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Knoflooksaus:

Instructies

  • Meng voor de knoflooksaus de yoghurt (of kwark), mayonaise, geperste knoflook en fijngehakte bieslook in een kom.
  • Zet de saus in de koelkast om op smaak te laten komen terwijl je de rest van het gerecht bereidt.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer ze met de shoarmakruidenmix en olijfolie.
  • Laat de kip marineren in de koelkast voor optimaal aroma.
  • Bak vervolgens de gemarineerde kipblokjes gaar in een koekenpan.
  • Pel en snijd de rode ui in halve ringen.
  • Snijd de tomaat in plakken en hak de munt en peterselie fijn.
  • Verwarm de contactgrill voor.
  • Beleg elke tortilla met een streepje knoflooksaus en leg daar bovenop de gebakken shoarma, rode ui, tomaat, peterselie en munt.
  • Vouw de zijkanten van de tortilla over de vulling en rol deze op tot een wrap.
  • Leg de wraps op de contactgrill en bak ze tot er mooie grillstrepen ontstaan en de tortilla knapperig is.
  • Serveer de gegrilde shoarma wraps met de huisgemaakte knoflooksaus aan de kant en geniet van deze heerlijke en snelle maaltijd!

Notities

Geniet van deze smaakvolle en eenvoudige shoarma wraps bij je volgende borrel of maaltijd!

Wijnadvies:

Een licht gekoelde rosé wijn past uitstekend bij de smaken van dit gerecht en verfrist het gehemelte tussen de kruidige hapjes door.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 20g | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Citroengraskipspiesjes

Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • In een kom, combineer het fijngesneden citroengras, knoflook, rode chilipeper, sojasaus,
  • vissaus, oestersaus, honing, limoensap en een snufje versgemalen zwarte peper.
  • Dit zal de marinade zijn voor de kipspiesjes.
  • Voeg de in blokjes gesneden kip toe aan de marinade en meng goed, zodat alle kip
  • gelijkmatig bedekt is.
  • Laat de kip minstens 30 minuten tot 1 uur in de marinade marineren.
  • Als je meer tijd hebt, kun je de kip ook langer laten marineren voor meer smaak.
  • Rijg de gemarineerde kipblokjes op de geweekte houten spiesjes.
  • Verwarm een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
  • Zorg ervoor dat het oppervlak goed heet is voordat je de spiesjes toevoegt.
  • Gril de citroengraskipspiesjes ongeveer 3-4 minuten aan elke kant of totdat de kip volledig gaar is en een mooie grillmarkering heeft.
  • Serveer de citroengraskipspiesjes warm met rijst, noedels of een frisse salade.
  • Je kunt ook extra partjes limoen en chilisaus serveren voor wat extra smaak.
  • Geniet van deze smaakvolle en aromatische citroengraskipspiesjes als hoofdgerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cataplana

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Varkensvlees, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Portugal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de chorizo in blokjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pel de knoflook.
  • Maak de paprika's schoon en snijd ze fijn.
  • Verhit olijfolie in een pan en braad de kipfilet op hoog vuur aan.
  • Draai het vuur lager en bak de kipfilet gaar in 15 minuten.
  • Fruit de ui, knoflook en paprika tot de ui glazig is, voeg dan de chorizo toe en laat het even meebakken.
  • Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree, witte wijn, citroensap, tabasco, bieslook en zout toe.
  • Laat het op hoog vuur inkoken.
  • Voeg de garnalen toe en laat ze 2 minuten meekoken.
  • Garneer het gerecht met verse peterselie.

Notities

Serveer de Cataplana direct uit de pan voor een authentieke Portugese ervaring.
Cataplana is een smaakvol Portugees gerecht met een mix van zeevruchten, kip en chorizo, gekookt in een heerlijke tomatensaus. De bereiding in een cataplana-pan draagt bij aan de unieke smaak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde Kipspiesjes

Recept categorieën: Gourmet, Kip
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Marineer de kipblokjes in Griekse yoghurt gemengd met citroensap, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, olijfolie, verse koriander, zout en peper.
  • Laat het minimaal een uur marineren.
  • Rijg de gemarineerde kipblokjes aan kleine spiesjes.
  • Bak de kipspiesjes op de gourmetplaatjes tot ze gaar en goudbruin zijn.

Notities

Serveer met een frisse tzatziki-saus of knoflooksaus.
Deze gourmetrecepten voegen een feestelijk tintje toe aan je kerstdiner. Laat iedereen aan tafel zijn eigen culinaire meesterwerken creëren!

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese Kip met Lente-uitjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: China
Porties: 2 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan of wok en bak al omscheppend de kip bruin.
  • Voeg de lente-ui en sjalot toe en bak ze al omscheppend 4 minuten mee.
  • Roer de sojasaus, gembernat of honing, chilisaus en tomatenketchup erdoor en laat het
  • gerecht nog 2 minuten zachtjes pruttelen.

Notities

Serveer de Chinese kip met rijst en tomatensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoetzure Kip met Fruit

Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Kip
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Klop het ei los in een diep bord.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Haal de kipblokjes door het losgeklopte ei en rol ze door de maïzena.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipblokjes ongeveer 10 minuten tot
  • ze goudbruin en gaar zijn.
  • Haal ze uit de pan.
  • Snijd de ananas en banaan in stukjes.
  • Bak het fruit ongeveer 1 minuut in het achtergebleven vet van de kip.
  • Voeg gemberpoeder, citroensap, bruine suiker, sojasaus, sherry en 2 dl water toe.
  • Laat de saus ongeveer 2 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Schep de kip in een schaal, schenk de saus erover en bestrooi met de bosui.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete Kip Curry

Recept categorieën: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de kip in blokjes van 2 cm.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
  • Roerbak de amandelen, groene currypasta en kurkuma gedurende 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de kip toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Voeg het sap van de ananas toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 25 minuten sudderen tot de kip mals is.
  • Voeg de ananas, courgette, paprika en krenten toe.
  • Laat onafgedekt nog 5 minuten sudderen.

Notities

Serveer de zoete kip curry met zilvervliesrijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zaterdagavond Salade

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Noten, Salade
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Braad de kipfilet ruim van tevoren, laat het afkoelen en snijd het in kleine stukjes.
  • Hak de walnoten fijn en houd er enkele achter voor garnering.
  • Laat de mandarijntjes en de helft van de selleriesalade uitlekken in een vergiet (bewaar wat
  • mandarijntjes en wat mandarijntjes sap).
  • Maak een sausje van peper, zout, zure room, peterselie en een beetje mandarijntjes sap.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Leg de bladeren kropsla op een platte schaal en schep de salade in het midden.
  • Garneer met walnoten en de achtergebleven mandarijntjes.