Kletskoppen I

Porties: 24
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 gram gepelde amandelen
  • 30 gram boter
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • ½ eetlepel water
  • zout
  • 30 gram bloem
  • ½ theelepel kaneel

Instructies

  • Hak de amandelen fijn.
  • Roer de boter in een grote kom romig.
  • Roer er de basterdsuiker, het water en (weinig) zout door.
  • Zeef de bloem en de kaneel boven de kom en kneed ze met de gehakte amandelen door het deeg.
  • Draai 24 grote balletjes van het deeg.
  • Smeer een bakblik in met boter en leg daar met een flinke tussenruimte 12 van de deegballetjes op.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Schuif het blik in de oven (met overwegend onderwarmte) en bak de koekjes in 20 minuten gaar.
  • Laat ze uit de oven even afkoelen, snijd de koekjes dan, als ze nog warm zijn,
  • met een scherp mes van het bakblik los en laat ze op de bakplaat zelf verder afkoelen.
  • Bak de andere 12 koekjes op dezelfde manie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek