Bleekselderij paprikasalade met geroosterde pijnboompitten
porties: 4 personen
ingrediënten
- 4 stengels bleekselderij
- 1 rode paprika
- 60 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 eetlepel(s) citroensap
- Kruidenzout
- 25 gram veldsla
Bereidingswijze
- Was de stengels bleekselderij en de paprika en snijd de bleekselderij in stukjes.
- Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten, snijd hem in reepjes en snijd de reepjes in blokjes.
- Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.
- Meng de bleekselderij en de paprika.
- Meng voor de dressing het citroensap, de olijfolie en het kruidenzout.
- Meng de dressing en de salade.
- Was en droog de veldsla en schik deze in een grote schaal of in 4 kleine schaaltjes.
- Verdeel er de bleekselderijsalade over.
- Zet de salade tot het gebruik in de koelkast.
- Strooi er voor het serveren de geroosterde pijnboompitten over.