Recept afdrukken
No ratings yet

Bleekselderij paprikasalade met geroosterde pijnboompitten

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de stengels bleekselderij en de paprika en snijd de bleekselderij in stukjes.
  • Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten, snijd hem in reepjes en snijd de reepjes in blokjes.
  • Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.
  • Meng de bleekselderij en de paprika.
  • Meng voor de dressing het citroensap, de olijfolie en het kruidenzout.
  • Meng de dressing en de salade.
  • Was en droog de veldsla en schik deze in een grote schaal of in 4 kleine schaaltjes.
  • Verdeel er de bleekselderijsalade over.
  • Zet de salade tot het gebruik in de koelkast.
  • Strooi er voor het serveren de geroosterde pijnboompitten over.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maatjesharing met avocadosalade en peperroom

Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de haringfilets onder koud water af en dep ze met keukenpapier droog.
  • Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes en bedruppel die met
  • citroensap om verkleuren te voorkomen.
  • Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes, snijd hem in dobbelsteentjes en meng die door de tuinkers en avocadoblokjes.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Plet voor de saus 1 theelepel zalmeitjes en 1 theelepel groene peperbolletjes en
  • vermeng ze met de mayonaise, slagroom, worcestershiresaus en de rest van de peper.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Verdeel de haringfilets over de 4 borden, evenals de avocadosalade, de peperroom en de rest van de zalmeitjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Engelse zoetzure ribbetjes

Recept categorieën: Varkensvlees
porties: 4

Bereidingswijze

  • Vermeng de bloem met het kruidenzout en de peper en wentel er de ribbetjes in.
  • Bruin het vlees in de olie en haal het uit de pan.
  • Voeg de uien toe en bak ze goudbruin.
  • Leg de ribbetjes op de uien.
  • Vermeng het water, de bruine suiker, de ketchup, azijn, knoflook en laurier en giet dit over de ribbetjes.
  • Doe een deksel op de pan en bak 2 1/2 uur in de op 190°C voorverwarmde oven.
  • Verwijder voor het serveren de laurierbladen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kofta Kabab Kasta

Recept categorieën: Varkensvlees
Land van herkomst: India
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Kook het vlees 12 minuten met een fijngesneden groene chili en de geraspte citroenschil - gebruik weinig water, zodat alles geabsorbeerd wordt.
  • Maal het vlees en maak een fijn mengsel met alle gemalen kruiden; laat een half uur intrekken.
  • Maak er dan kleine platte koekjes van.
  • Plaats in het midden 1/2 theelepel gezeefde pruim.
  • Maak de handen nat met warm water en trek de randen van de vleeskoekjes
  • over het fruit; vorm er zo balletjes mee.
  • Laat ze nog een kwartier staan.
  • Verhit de boter en bak de balletjes bruin.
  • Schraap de kookresten los van de bodem van de pan en bevochtig met 4 eetlepels yakhni.
  • Kook droog.
  • Bedek de balletjes vervolgens met yakhni en sudder met een deksel op de pan
  • tot er nog slechts een paar eetlepels vocht overblijven.
  • Zet dan het vuur hoog en roer zachtjes in de pan, zodat de balletjes langs alle
  • kanten met het kookvocht bedekt worden.
  • Serveer met gezouten, uitgelekt, gedroogde komkommer, die in dunne
  • schijfjes werd gesneden, vervolgens in licht opgeklopt eiwit werd gedoopt en
  • snel werd gesauteerd.