Magere varkenslappen met zoete abrikozensaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) bak & braad vloeibaar
  • 4 magere varkenslappen
  • 175 g uiensnippers
  • 1 klein blikje tomatenpuree à 68 g
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad ketoembar
  • 1 blik halve abrikozen op siroop à 240 g
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepel(s) verse peterselie fijn geknipt

Instructies

  • Verhit het vloeibare bakvet in een braadpan en bak de varkenslappen rondom bruin aan.
  • Haal het vlees uit de pan en houd op een bord onder aluminiumfolie warm.
  • Bak de uiensnippers in het bakvet lichtbruin.
  • Roer de tomatenpuree en het gemalen korianderzaad erdoor en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de abrikozen met de siroop toe en leg het vlees terug in de pan.
  • Stoof de varkenslappen met de deksel op de pan op laag vuur in ± 45 minuten gaar.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi met de peterselie.
  • Lekker met verse frites en gekookte sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees