Marsala Amaretti-Parfait uit Bologna

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 225 gr kristalsuiker
  • 6 eidooiers
  • ½ dl Marsala Italiaanse dessertwijn
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 ½ dl Griekse yoghurt
  • 75 gr amaretti Italiaanse bitterkoekjes, verkruimeld

Instructies

  • Week het vanillestokje 5 minuten in warm water.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Verwarm het vanillemerg samen met suiker en 1 dl water zachtjes tot de suiker is opgelost.
  • Laat de siroop op hoog vuur nog 2 of 3 keer koken en zeef deze.
  • Klop de eidooiers met Marsala los.
  • Voeg al kloppende de siroop in een dun straaltje toe.
  • Klop nog 6-8 minuten door totdat het volume is verdubbeld en het mengsel dik en schuimig
  • is. Laat het iets afkoelen.
  • Klop de crème fraîche lobbig.
  • Spatel het eidooier mengsel, yoghurt en verkruimelde amaretti voorzichtig door de lobbig
  • geklopte crème fraîche.
  • Doe het mengsel in een plastic bak en laat het 4 uur bevriezen.
  • Schep met een ijsschep bolletjes van de parfait.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de ijsbolletjes in coupes met gepocheerde vruchten en gekarameliseerde koekjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst Italië
Feestdagen etc Kerst