Varkensschnitzel in kruidige marsalasaus van Allerhande
Allerhande 2002
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 3 bosuitjes
- 4 varkensschnitzels
- 100 g rauwe ham vleeswaren
- 20 g Italiaanse kruidenmix verse
- 4 eetlepels olijfolie
- 450 g minikrieltjes voorgekookte
- 4 eetlepels Marsala
- 65 ml slagroom
- zout
- peper
- 12 zwarte olijven zonder pit
Bereidingswijze
- Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
- Varkensschnitzel en rauwe ham in reepjes snijden.
- Tijm en rozemarijn van takjes rissen en met rest van kruiden fijn snijden.
- In wok 2 eetlepels olie verhitten en krieltjes al omscheppend ca. 10 minuten goudbruin bakken.
- Krieltjes op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
- Rest van olie in wok verhitten.
- Eenderde van bosui voor garnering apart houden, rest ca. 30 seconden roerbakken. Varkensschnitzel toevoegen en in ca. 2 minuten rondom bruinbakken.
- Ham, kruiden en krieltjes toevoegen en geheel nog ca. 2 minuten roerbakken, tot vlees gaar is.
- Afblussen met marsala, room erdoor roeren en geheel op smaak brengen met zout en peper. Garneren met olijven en achtergehouden bosui.
Tips / Opmerkingen
Serveren met een groene salade.