Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti à là Christine

Recept categorieën: Pasta, Varkensvlees
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti, bak de ui met de teentjes knoflook en de zongedroogde tomaatjes.
  • Voeg de spinazie erbij alsook de hamblokjes.
  • Even aanbakken en dan de room toevoegen.
  • Pak een mooie ronde, groete schaal en doe de spaghetti erop.
  • Daarover gaat de groente met saus en hamblokjes.
  • Ter garnering strooi je er pijnboompitten over.

Recept afdrukken
No ratings yet

Daoûd Bâcha

Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: Libanon
porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Bereidingswijze

  • Schep het gehakt in een kom en meng met de had tomatenpuree, pijnboompitten, wat zout, zwarte peper, kaneel, paprikapoeder en chilipoeder goed door elkaar.
  • maak mooie kleine balletjes met vochtige handen.
  • Fruit de uien in de zonnebloemolie.
  • Schep de uien uit de pan en doe de gehaktballetjes in de olie en bak deze in 5 minuten gaar.
  • Voeg de gefruite ui, citroen rasp en de gepureerde tomaten toe.
  • 15 minuten laten stoven.
  • Kook witte rijst en kook haricots verts.
  • Bak W tomaten in blokjes gesneden.
  • Wanneer de rijst klaar is, de haricots verts in 2 cm grote pijpjes snijden en door de rijst roeren.
  • Voeg de gebakken tomaat toe en serveer de gehaktballetjes erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse gazpacho

Deze heerlijke koude soep laat je smaakpapillen dansen!
Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Spanje
porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de wijn de sneetjes brood goed weken, bijv.
  • 20 minuten
  • Doe alles, behalve de sneetjes baguette en de pijnboompitten, in de keukenmachine en pureer tot een mooi smeuïg mengsel!
  • De in zeer klein gesneden komkommer en paprika boven op de soep leggen met een paar pijnboompitten.
  • Serveer met de warme sneetje baguette!

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruiten-wortelenstamp

Recept categorieën: Stamppot, Varkensvlees
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de puree met de spruiten, wortelen, spekblokjes, ui en verse worst.
  • Doe dit alles in een ovenschaal
  • Leg bovenop de blokjes rustique Münster en pijnboompitten
  • Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Tips / Opmerkingen

Serveer er een droge witte wijn bij!

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met spinazie, pijnboompitten en zon gedroogde tomaatjes

wil je vegetarisch, laat dan ham/kip/kabeljauw weg
Recept categorieën: Pasta

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de tagliatelle zoals op de verpakking aangegeven
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze bruin en krokant zijn, leg deze op een stukje keukenpapier zodat ze af kunnen koelen
  • Fruit ondertussen de ui in kleine stukjes in een wok pan
  • Voeg hier de champignons en eventueel de vleesreepjes aan toe en laat dit even meebakken
  • Voeg nu ook de spinazie aan het geheel toe en laat het wat slinken
  • Laat de tomaten uitlekken en roer door de spinazie, evt even opwarmen
  • Als laatste kan nu de room, bouillon (mag eventueel ook een blokje zijn) en peper/zout er bij.
  • Dit alles naar smaak en eigen inzicht!
  • Giet de tagliatelle af en schep deze in de kommen of op de borden, verdeel hier het spinazie mengsel overheen en maak het helemaal af met de geroosterde pijnboompitten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Andijviestamppot, maar net even anders!

Zo, na een zg. Radiostilte door ziekte en vakantie, nu de draad weer opgepakt.
Recept categorieën: Stamppot, Varkensvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Op het laatst even de olijven en zongedroogde tomaten toevoegen en opwarmen.
  • Doe nu alles bijelkaar en ga dan lekker aan tafel!

Recept afdrukken
No ratings yet

Libanese gehaktballetjes

Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: Libanon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom
  • Pak het gehakt, tomaten puree, pijnboompitten, zout zwarte peper, kaneel, knoflook, paprikapoeder en Chilipoeder.
  • Meng dit alles met de hand tot een grote bal.
  • Rol met vochtige handen de kleine balletjes en zet dit in de koelkast.
  • Pak een koekenpan en verhit de olie, bak hierna de uien tot ze beginnen te kleuren.
  • Schep de uien eruit en braad nu de gehaktballetjes mooi bruin.
  • voeg de gefruite ui en citroenrasp en de tomatenblokjes toe.
  • 1t min laten stoven.
  • Serveer de gehaktballetjes met de citroenschijfjes.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk bij couscous of rijst met haricots verts.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken vis in tahinsaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4

ingrediënten

Voor de saus:

Bereidingswijze

  • Wrijf de vis in met grofzeezout en laat dit in een vergiet uitlekken
  • Wrijf de afgespoelde vis in met de olie en laat dit in een voorverwarmde oven van 200 graden, 15 min bakken.
  • Intussen fruit je de ui en pijnboompitten 10 min in een koekenpan.
  • Roer in een kom de tahin, citroensap en 2 de water door elkaar.
  • Voeg zout, basilicumpeoeder en de gember toe en giet dit bij de uien.
  • De saus nu 5-10 min laten koken.
  • Giet de saus bij de vis en voeg de walnoten toe.
  • Nog 10 min laten mee sudderen in de oven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta insalata van cucina Maria

Recept categorieën: Pasta, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de pasta aan de kook, al dente (beetgaar)
  • Maak een sausje van de olijfolie, knoflook en azijn
  • Pasta afgieten en het oliemengsel erdoor heen doen
  • Laat een beetje afkoelen en roer dan alle ingrediënten erdoor.
  • Op smaak brengen met een beetje zout en peper!

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met watermeloen en quinoa

Heerlijk fris!
Recept categorieën: Fruit, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles goed roeren met een beetje citroenolie.