Ham uit de oven met bieslooksaus
Allerhande 2003
porties: 8 personen
Equipment
ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 500 g Amerikaanse gemarineerde ham
- 50 gr bieslook verse
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 2 dl crème fraîche
- 250 g cherrytomaatjes gehalveerd
Bereidingswijze
- Sinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen.
- Sinaasappel uitpersen.
- Ham volgens gebruiksaanwijzing bereiden in oven.
- Intussen boven kom van keukenmachine 1 1/2 zakje bieslook fijn knippen.
- Met pijnboompitten, 1 eetlepel sinaasappelrasp en 3 eetlepels sinaasappelsap fijn malen.
- Crème fraîche erdoor mengen en saus op smaak brengen met zout en peper.
- In koekenpan tomaatjes met rest van sinaasappelsap op hoog vuur verwarmen, tot bijna alle sap verdampt is.
- Rest van bieslook boven tomaatjes fijn knippen.
- Ham uit verpakking nemen en in dunne plakken snijden.
- Plakken ham dakpansgewijs op grote schaal leggen.
- Garneren met tomaatjes.
- Saus apart erbij geven.