Recept afdrukken
No ratings yet

Ham uit de oven met bieslooksaus

Allerhande 2003
Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
porties: 8 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Ham volgens gebruiksaanwijzing bereiden in oven.
  • Intussen boven kom van keukenmachine 1 1/2 zakje bieslook fijn knippen.
  • Met pijnboompitten, 1 eetlepel sinaasappelrasp en 3 eetlepels sinaasappelsap fijn malen.
  • Crème fraîche erdoor mengen en saus op smaak brengen met zout en peper.
  • In koekenpan tomaatjes met rest van sinaasappelsap op hoog vuur verwarmen, tot bijna alle sap verdampt is.
  • Rest van bieslook boven tomaatjes fijn knippen.
  • Ham uit verpakking nemen en in dunne plakken snijden.
  • Plakken ham dakpansgewijs op grote schaal leggen.
  • Garneren met tomaatjes.
  • Saus apart erbij geven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemengde salade met lamsvlees en muntdressing

Allerhande 2003
Recept categorieën: Lamsvlees, Salade, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uiteinden van haricots verts snijden.
  • In pan met ruim kokend water en zout haricots verts in 3 minuten beetgaar koken.
  • In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Intussen lamsboutlapjes bestrooien met zout en peper.
  • In pan helft van boter verhitten en vlees in 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken. Vlees in dunne plakjes snijden.
  • In keukenmachine of met staafmixer muntblaadjes, pecorino, pijnboompitten, azijn en olie tot dikke, gladde dressing pureren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bosuitjes schoonmaken en elk in 3 stukken snijden.
  • In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Bosui in pan leggen,met poedersuiker bestrooien en 3 minuten zachtjes smoren tot suiker begint te karameliseren.
  • Slamelange over vier grote borden verdelen.
  • Haricots verts, bosui en lamsplakjes erop rangschikken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlof met gedroogde pruimen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Witlof schoonmaken en struikjes in lengte in 6 stukken snijden.
  • Pruimen in vieren snijden.
  • In droge wok pijnboompitten roosteren, op bord laten afkoelen.
  • In wok olie verhitten.
  • Witlofstukken op hoog vuur ca. 2 minuten roerbakken.
  • Salie en pruimen toevoegen, goed omscheppen.
  • Azijn en 2 eetlepels water in wok schenken, bouillonpoeder erdoor roeren en nog ca. 2 minuten verwarmen.
  • Witlof met peper op smaak brengen.
  • Serveren bij wildbiefstukjes en gegrild vlees.

Tips / Opmerkingen

Gebruik in plaats van gedroogde salie fijngehakte verse salieblaadjes uit een zakje Italiaanse kruidenmix (20 g).

Recept afdrukken
No ratings yet

Grootmoederstaart

AllerHande 1996
Recept categorieën: Nagerecht, Taart
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In droge koekenpan pijnboompitten in ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.
  • Sinaasappel en citroen goed schoonboenen onder stromend water.
  • Boven kom schil van sinaasappel en schil van citroen dun afraspen.
  • Sinaasappel en halve citroen uitpersen.
  • Sap met water aanvullen tot 3 dl en bij rasp schenken.
  • Met garde poeder voor banketbakkersroom erdoor kloppen.
  • Taartvorm invetten.
  • In kom bloem, poedersuiker en snufje zout mengen.
  • Boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden.
  • Eierdooiers en 2 à 3 eetlepels koud water toevoegen.
  • Met koele hand snel tot soepel deeg kneden.
  • Aanrecht bestuiven met bloem.
  • 2/3 Van deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 25 cm doorsnede.
  • Vorm bekleden met deeg, aan rand goed aandrukken.
  • Helft van pijnboompitten over bodem verdelen.
  • Banketbakkersroom erover uitstrijken.
  • Bestrooien met rest van pijnboompitten.
  • Rest van deeg uitrollen tot dunne lap ter grootte van vorm.
  • Over vulling leggen.
  • Deeg van bodem en deksel tegen elkaar drukken, zodat 'schulprand' ontstaat.
  • In midden van oven taart in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken, laatste 10 minuten van baktijd taart bedekken met aluminiumfolie.
  • Laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wortelsalade met radijs

Recept categorieën: Salade
Dieët: Vegetarisch
Auteur: odin.nl

ingrediënten

evtueel

Bereidingswijze

  • Meng radijsjes door de geraspte wortel en rooster de pijnboompitten in en droge pan.
  • Snijd eventueel het radijsloof fijn.
  • Maak de dressing en schep deze door de rauwkostsalade.
  • Meng eventueel het fijngesneden radijsloof er door en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Verse basilicum roomsaus

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Saus
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen

Equipment

Bereidingswijze

VoorBereiden:

  • Sinaasappel goed schoonboenen.
  • Schil er dun afraspen.
  • Halve sinaasappel uitpersen.
  • In keukenmachine basilicum (1 blaadje achterhouden voor garnering) met 2 theelepels sinaasappelschil, 1 eetlepel sinaasappelsap en pijnboompitten fijnmalen.
  • Crème fraîche erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Overdoen in schaaltje.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Saus nogmaals doorroeren en garneren met basilicumblaadje.
  • Op tafel zetten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Taugé courgetteschotel

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • stoompan of hoge pan met vergiet en deksel

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Courgette wassen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden.
  • Plakken in vieren snijden.
  • Pan voor 1/3 deel vullen met water en aan de kook brengen.
  • Courgette in mandje (of vergiet) doen en bestrooien met zout.
  • Courgette afgedekt ca. 5 à 8 minuten stomen.
  • Taugé toevoegen en geheel afgedekt nog ca. 5 minuten stomen.
  • Intussen in droge koekenpan pijnboompitten in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren. In kommetje sojasaus, olie en citroensap tot sausje roeren.
  • Groenten overdoen in schaal.
  • Sausje erdoor scheppen.
  • Bestrooien met pijnboompitten.
  • Direct serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sojadressing met sesamolie

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dressings
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In droge koekenpan pijnboompitten ca. 2 minuten roosteren.
  • Olie, citroensap, sojasaus, sesamolie en 1 eetlepel water tot dressing roeren.
  • Bieslook erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Dressing over sla verdelen en bestrooien met pijnboompitten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roggebroodsandwich met geitenkaas

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kaas, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Komkommer schillen en (met kaasschaaf) schuin in plakjes schaven.
  • In droge koekenpan pijnboompitten en paprikareepjes al omscheppend in ca. 2 minuten bruin roosteren.
  • Van vuur af citroensap en olie erdoor scheppen.
  • Roggebrood dik besmeren met geitenkaas.
  • Helft van sneetjes roggebrood beleggen met plakjes komkommer.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Paprikareepjes en pijnboompitten op rest van besmeerde sneetjes roggebrood leggen.
  • Sneetjes roggebrood op elkaar leggen en met scherp mes diagonaal doormidden snijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pesto uit de Aller Hande 1996

basilicumsaus
Recept categorieën: Bijgerecht, Tapas
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Bereidingswijze

  • Knoflook pellen en grof hakken.
  • In keukenmachine knoflook, pijnboompitten en basilicum (blaadjes en stelen) pureren. Kaas erdoor mengen.
  • Al mengend olie in dun straaltje toevoegen.
  • Blijven mengen tot smeuïge, dikke saus ontstaat (= pesto).
  • Op smaak brengen met zout en peper.