Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde vegetarische hachee

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • In pan sperziebonen in 1 dl water in ca. 4 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in magnetron aardappelpuree verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Paprika en hacheestukjes met saus door sperziebonen scheppen en geheel ca. 3 minuten verwarmen.
  • Hachee met groenten overdoen in ovenschaaltjes en aardappelpuree erover uitstrijken.
  • Kaas erover strooien.
  • Schaaltjes ca. 10cm onder grill schuiven en in 3à5 minuten goudbruin laten worden.

Tips / Opmerkingen

Voedingswaarden:
energie 535 kcal
eiwit 33 g
koolhydraten 50 g
vet 22 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Quorn Fijngehakt met Hoisinsaus en mie

Bereidingstijd12 minuten
Recept categorieën: Curry's, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok en bak de Quorn Stukjes 2 à 3 minutes totdat ze goud bruin zijn.
  • Voeg de bosuitjes, citroengras, knoflook en groene curry pasta toe en laat het geheel 2 à 3 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de kokoscrême, de bouillon en limoenblaadjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook.
  • Laat daarna nog 5 minuten sudderen.
  • Verwijder de limoenblaadjes.

Tips / Opmerkingen

Serveer direct met Basmati rijst of noodles.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met curry en Quorn

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: India
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika's schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten en quorn ca. 5 minuten bakken.
  • Paprika toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
  • Currypasta en tomatenblokjes toevoegen en nog ca. 10 minuten laten sudderen.
  • Amandelen in droge koekenpan roosteren.
  • Rijst en curry over vier borden verdelen en garneren met amandelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige kerrietaart

porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bladerdeeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • In koekenpan olie verhitten en roerbakgroente ca. 4 minuten bakken.
  • Quorn en kerriepasta erdoor scheppen en van vuur halen.
  • Taartvorm invetten met beetje olie en bekleden met bladerdeeg.
  • Quorn-groentemengsel over bodem verdelen.
  • Eieren loskloppen met santen, 150 ml water en kaas.
  • Eimengsel over quiche schenken.
  • Quiche in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken.

Chinese roerbakschotel 2
Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese roerbakschotel 2

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Mie, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • In wok olie verhitten.
  • Quorn ca. 4 minuten roerbakken.
  • Groentemix toevoegen en nog 2 minuten roerbakken.
  • Mango schillen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Roerbaksaus en mango toevoegen aan quorn-groentemengsel en ca. 5 minuten verwarmen onder af en toe roeren.
  • Serveren met mie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tikka massala met quorn

Bereidingstijd25 minuten
porties: 4 personen
Calorieën: 670kcal
Auteur: Cor Kevenaar

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Courgettes schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Quorn en kruidenpasta ca. 5 min. roerbakken.
  • Yoghurt en 100 ml water toevoegen.
  • Courgette en paprika toevoegen en ca. 10 min. laten sudderen.
  • Amandelen grof hakken en in droge koekenpan kort roosteren.
  • Tikka masala garneren met amandel.
  • Serveren met rijst.

Nutrition

Calorieën: 670kcal | koolhydraten: 79g | Eiwit: 22g | Vet: 30g

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken andijvie

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Mie, Roerbakken / Wokken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 425kcal
Auteur: Cor Kevenaar

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing
  • Quorn vermengen met 3 el ketjap.
  • Uien pellen en snipperen.
  • In wok olie verhitten.
  • Uien ca. 1 min. roerbakken.
  • Quorn toevoegen en ca. 5 min. roerbakken.
  • Andijvie toevoegen en op hoog vuur in ca. 2 min. roerbakken.
  • Sesamzaad erover strooien en op smaak brengen met zout en peper en rest van ketjap.
  • Serveren met mie

Nutrition

Calorieën: 425kcal | koolhydraten: 56g | Eiwit: 21g | Vet: 13g

Recept afdrukken
No ratings yet

Quornprei en roquefortpasta

Recept categorieën: Pasta, Vleesvervangers
Auteur: Cor Kevenaar

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens aanwijzigingen op de verpakking.
  • Verhit de olie voeg prei en water toe en laat sudderen tot het zacht is.
  • Haal de prei uit de pan met een schuimspaan en laat het kookivocht inkoken tot de helft.
  • Voeg de mosterd, kaas en crème fraiche toe en laat het zachtjes koken.
  • Voeg peper en zout toe naar behoefte en zet het vuur uit.
  • Verhit olie in een braadpan en braad de Quorn stukjes aan.
  • Voeg de saus, de prei en de voorgekookte pasta toe.
  • Voeg de helft van de sla en roer door.
  • Serveer met de rest van de sla en met de geraspte parmenzaanse kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Quorn stukjes met prei en kerrie

Recept categorieën: Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Cor Kevenaar

Bereidingswijze

  • Bestrooi de Quorn stukjes met kerrie en laat even intrekken.
  • Verhit de olie en roerbak de Quorn stukjes.
  • Doe er de champignons, de prei , de paprika en de venkel bij.
  • En roerbak nog ongeveer 2 minuten.
  • Meng de bouillonpoeder met 2 dl water en voeg dit toe.
  • Laat nog even sudderen.
  • Meng het bindmiddel met de Blue band finesse en bind hiermee het stoofvocht.
  • Serveer met rijst of stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese spinazie uit de wok

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: China
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Quorn mengen met ketjap.
  • Uien pellen en in halve ringen snijden.
  • In wok olie verhitten en quorn 5 minuten roerbakken.
  • Ui en sambal eraan toevoegen en 2 minuten roerbakken.
  • Spinazie in delen erbij scheppen en roerbakken.
  • Volgende deel van spinazie pas erbij doen als vorige deel is geslonken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Mie over vier borden verdelen.
  • Spinazie erop scheppen en bestrooien met sesamzaad.

Tips / Opmerkingen

Lekker met emping (soort kroepoek) en koud biertje.