Rijstcrackers met teriyakikip
Ingrediënten
- ½ dl teriyaki marinade
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 theelepel vloeibare honing
- 1 eetlepel arachideolie
- 125 g kipfilet
- 16 rijstcrackers rice cracks
- 1 bakje rucolacress
Instructies
- In kommetje teriyakimarinade mengen met knoflook en honing.
- In pan olie verwarmen, kip erin leggen en marinade erover schenken.
- Kip afgedekt in ca. 10 minuten gaar smoren, regelmatig keren.
- Kip in marinade laten afkoelen.
- Filets met twee vorken in stukjes scheuren.
- Stukjes door marinade wentelen.
- Reepjes kip over rijstcrackers verdelen.
- Garneren met kleine toefjes rucolacress.
- Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Andere witte plakjes:
Vervang de rijstcrackers eens door dunne plakjes rettich.
Laat de plakjes rettich wel goed op keukenpapier uitlekken. bereidingstijd 20 minuten
Vervang de rijstcrackers eens door dunne plakjes rettich.
Laat de plakjes rettich wel goed op keukenpapier uitlekken. bereidingstijd 20 minuten