Rijstcrackers met teriyakikip

Porties: 16 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ dl teriyaki marinade
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 125 g kipfilet
  • 16 rijstcrackers rice cracks
  • 1 bakje rucolacress

Instructies

  • In kommetje teriyakimarinade mengen met knoflook en honing.
  • In pan olie verwarmen, kip erin leggen en marinade erover schenken.
  • Kip afgedekt in ca. 10 minuten gaar smoren, regelmatig keren.
  • Kip in marinade laten afkoelen.
  • Filets met twee vorken in stukjes scheuren.
  • Stukjes door marinade wentelen.
  • Reepjes kip over rijstcrackers verdelen.
  • Garneren met kleine toefjes rucolacress.
  • Direct serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Andere witte plakjes:
Vervang de rijstcrackers eens door dunne plakjes rettich.
Laat de plakjes rettich wel goed op keukenpapier uitlekken.
bereidingstijd 20 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kip
Land van herkomst Oosters