Recept afdrukken
No ratings yet

Rode koolschotel met appel en rookworst

Aller Hande 2000
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Rookworst in plakjes snijden.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten roerbakken.
  • Appel erdoor scheppen.
  • Rest van olie toevoegen en rode kool op halfhoog vuur ca. 3 minuten roerbakken.
  • Hacheekruiden en azijn erdoor roeren.
  • Rode kool op niet te hoog vuur nog ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Plakjes worst toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Direct serveren, bijvoorbeeld met aardappelpuree.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rodekoolsalade met honingdressing

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop in een ruime kom een dressing van de honing, het citroensap en naar smaak zout en peper.
  • Schep de rode kool en de rozijnen erdoor en laat de dressing minimaal 2 uur in de kool trekken, zodat de kool zachter wordt.

Bereiden

  • Schil de sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees.
  • Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op in de schaal met rodekool.
  • Meng de appel en de noten door de rodekool.

Tips / Opmerkingen

Deze knapperige rauwe rode koolsalade smaakt heerlijk bij winters suddervlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rodekool met pruimen

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de kool.
  • Snijd de kool in vier parten.
  • Snijd de harde kern schuin uit de parten.
  • Snijd de parten in dunne reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
  • Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten.
  • Schep de rodekool erdoor en bak de groente heel even mee.
  • Steek de kruidnagels in het laurierblad en leg het blad in de pan.
  • Voeg de pruimen, het sap en naar smaak zout toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Leg de deksel op de pan en kook de rodekool in50min op een heel zacht vuur gaar. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
  • Lekker bij hachee, gestoofd rundvlees of schouderkarbonades.

Tips / Opmerkingen

In plaats van appelsap kunt u ook rode wijn gebruiken.
De rodekool past dan extra goed bij wild of eendenborst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode koolschotel met appel en rookworst

Aller Hande februari 2000
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Rookworst in plakjes snijden.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten.
  • Ui 2 minuten roerbakken.
  • Appel erdoor scheppen.
  • Rest van olie toevoegen en rode kool op halfhoog vuur 3 minuten roerbakken.
  • Hacheekruiden en azijn erdoor roeren.
  • Rode kool op niet te hoog vuur nog 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Plakjes worst toevoegen en 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper.

Tips / Opmerkingen

Direct serveren, bijvoorbeeld met aardappelpuree.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoofde rode kool met appelen

Recept categorieën: Fruit, Groenten, Stoofpot
Dieët: Vegetarisch
porties: 6
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kool in vieren.
  • Verwijder de stronk en de harde stelen.
  • Verdeel de bladeren in repels.
  • Doe de boter in een kookpot, met daarbij de repels kool, een vingerbreed water en de azijn.
  • Peper en zout bijvoegen, afdekken en op zacht vuur koken, gedurende ongeveer 1 uur 30 minuten.
  • De appelen schillen en vierendelen.
  • Doe ze bij de kool, ½ uur voor het einde van de kooktijd, samen met de suiker.
  • Wanneer de kool gaar is, de rest van het nat laten verdampen en warm opdienen.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht past uitstekend bij varkensvlees en allerlei soorten warme worst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gesmoorde rodekool met gehakt en knolselderij puree

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Schil de knolselderij en snij hem door het midden en vervolgens in grove stukken.
  • Voeg water ,stukken moeten net onder water liggen en zout naar smaak toe.
  • Kook gedurende 20 minuten.
  • Maak de ui schoon en snij in plakjes.
  • Smoor de ui in een scheutje Alpro® soya Bak en Braad gedurende 4 minuten.
  • Snij de rode kool door het midden en vervolgens in grove repen.
  • Voeg toe aan de gesmoorde ui.
  • Voeg de kruidnagels, het kaneelstokje, de honing en rode wijn toe.
  • Laat het geheel smoren gedurende 15 a 20 minuten.
  • Voeg het Alpro® soya gehakt toe aan de rode kool en verwarm het geheel even goed door.
  • Giet de knolselderij af.
  • Pureer met de staafmixer.
  • Voeg zoveel Alpro® soya Cuisine toe tot dat een smeuige puree ontstaat.
  • Maak op smaak met zout en peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitfilets met gesmoorde rode kool

Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet de oven op 180 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunnen plakjes.
  • Leg de aardappels dakpansgewijs in een ovenschaal.
  • Breng op smaak met zout en peper en gesnipperde knoflook.
  • Maak een mengsel van de cuisine en de melk en schenk dit over de aardappels.
  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet dit 1 uur in de oven.
  • Snipper de ui fijn en bak deze in een hoge pan voor ongeveer 5 minuten.
  • Snijd de rode kool in dunne reepjes en voeg toe aan de ui en laat dit voor 5 minuten smoren.
  • Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en voeg deze samen met de wijn en de honing aan de rode kool toe.
  • Doe daarna het deksel erop en laat het een half uur smoren.
  • Haal de folie van de aardappels af, wanneer deze klaar zijn en zet de oven op 200 graden.
  • Laat de aardappels nu nog 15 minuten in de oven, zodat ze een knapperig bovenkantje krijgen.
  • Bak de Alpro® soya fruit filets 4 minuten om en om in de pan, in een beetje olie of boter, totdat ze goudbruin zijn.
  • Breng als laatste de rode kool op smaak met zout en peper.
  • Serveer de Fruit filets samen met de rode kool en de gratin.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode koolsoep

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel, was en snijd de uien in stukken.
  • Verhit de vetstof en fruit daarin de uien.
  • Reinig de rode kool, was ze en snijd in stukken.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken.
  • Vermeng de rode kool en de aardappelen met de uien.
  • Voeg peper, zout en de kummel toe.
  • Voeg dan het water erbij en laat koken tot alles gaar is, ± 1 uur.
  • Voeg er na ± 45 minuten de geschilde en fijngesneden appel aan toe.
  • Voeg er ook de azijn aan toe ,voor het behoud van de rode kleur.
  • Pureer of mix de soep als alles gaar is.

Recept afdrukken
No ratings yet

Winterse rode kool met worst en jus

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kool schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Aardappels schillen, wassen en in water met beetje zout in 20 minuten gaarkoken.
  • Kool in weinig kokend water met zout, suiker en kruidnagels 20 minuten koken.
  • In braadpan 4 eetlepels margarine verwarmen en worst in 15 minuten gaar en bruin bakken.
  • Appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
  • Appel laatste 10 minuten met kool meekoken.
  • Rest van margarine door kool roeren.
  • Kool met zout en peper op smaak brengen.
  • Schenkjus verwarmen volgens aanwijzing op verpakking.
  • Aardappels met groenten, worst en jus serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode-koolschotel met appel en rookworst

AllerHande februari 2000 / Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, Groenten, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Rookworst in plakjes snijden.
  • In wok 1 eetlepel olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten roerbakken.
  • Appel erdoor scheppen.
  • Rest van olie toevoegen en rode kool op halfhoog vuur ca. 3 minuten roerbakken.
  • Hacheekruiden en azijn erdoor roeren.
  • Rode kool op niet te hoog vuur nog ca. 2 minuten al omscheppend bakken.
  • Plakjes worst toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper.

Tips / Opmerkingen

Direct serveren, bijvoorbeeld met aardappelpuree.