Kruidige Gestoomde Rode Kool met Vossebessen

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rode kool gesneden
  • 1 appel geschild en in plakjes
  • 125 ml rode wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 15 gram rijst
  • 250 gram vossebessen
  • 1 eetlepel roomboter
  • ½ ui fijngesneden
  • Zout naar smaak
  • 30 gram suiker
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve de appel, in een ruime dichte stoomovenpan.
  • Stoom de ingrediënten op 100 ºC gedurende 50 minuten of in een drukstoomoven op 120 ºC gedurende 23 minuten.
  • Voeg de appelplakjes toe en stoom nogmaals op 100 ºC gedurende 10 minuten of in een drukstoomoven op 120 ºC gedurende 3 minuten.
  • Voeg zout naar smaak toe en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Voeg de appel pas aan het einde van de bereiding toe om te voorkomen dat de kool te zacht wordt.
  • Als u zomerkool gebruikt, verkort dan de kooktijd tot 40 minuten op 100 ºC of 15-20 minuten op 120 ºC in een drukstoomoven.
  • Dit gerecht is heerlijk in combinatie met hertenstoof met kardemom en ontbijtkoek, en een aardappeltaartje.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 165 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 16 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Groenten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch