Rode linzensoep
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 1 grote ui fijngesneden
- 2 theelepels gemberwortel geraspte
- 2 teentjes knoflook geperste
- 1 groene peper fijngesneden
- 250-300 gram rode linzen
- 1.25 liter kippebouillon van tablet of groentebouillon
- 1 eetlepel citroensap
- zout
- ½ theelepel garam masala of kerriepoeder
- ½ theelepel gemberpoeder gemalen
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel komijn gemalen
- 1 theelepel geel mosterdzaad
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie en bak de ui, gember, knoflook en groene peper hierin ± 5 minuten zachtjes.
- Voeg de linzen en de bouillon toe en laat het mengsel op zacht vuur ± 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
- Voeg het citroensap en zout toe.
- Verwarm intussen 1 eetlepel olie op zacht vuur en verwarm de garam masala,
- gemberpoeder, cayennepeper, komijn en mosterdzaad afgedekt 1-2 minuten tot de mosterdzaadjes gaan poffen.
- Beweeg tijdens het verwarmen de pan steeds heen en weer.
- Roer vlak voor het serveren het kruidenmengsel door de soep en breng de soep op smaak met zout en citroensap.
Vegetarisch
- Als u deze soep met groentebouillon bereidt, is het een vegetarisch gerecht.