Rode linzensoep

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 theelepels gemberwortel geraspte
  • 2 teentjes knoflook geperste
  • 1 groene peper fijngesneden
  • 250-300 gram rode linzen
  • 1.25 liter kippebouillon van tablet of groentebouillon
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • ½ theelepel garam masala of kerriepoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder gemalen
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel komijn gemalen
  • 1 theelepel geel mosterdzaad

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie en bak de ui, gember, knoflook en groene peper hierin ± 5 minuten zachtjes.
  • Voeg de linzen en de bouillon toe en laat het mengsel op zacht vuur ± 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
  • Voeg het citroensap en zout toe.
  • Verwarm intussen 1 eetlepel olie op zacht vuur en verwarm de garam masala,
  • gemberpoeder, cayennepeper, komijn en mosterdzaad afgedekt 1-2 minuten tot de mosterdzaadjes gaan poffen.
  • Beweeg tijdens het verwarmen de pan steeds heen en weer.
  • Roer vlak voor het serveren het kruidenmengsel door de soep en breng de soep op smaak met zout en citroensap.

Vegetarisch

  • Als u deze soep met groentebouillon bereidt, is het een vegetarisch gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst India