Rode sla met doperwten en maïs

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flinke krop rode sla
  • 200 gram doperwten diepvries
  • 100 gram sugar snaps
  • ¼ blikje suikermaïs
  • 1 bosje peterselie
  • 3 eetlepels olie
  • 2 theelepel sesamolie
  • 4 eetlepels azijn
  • 1 theelepel groene peperkorrels
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel gembersiroop

Instructies

  • Was de blaadjes rode sla, trek ze in kleinere stukjes en laat ze uitlekken.
  • Kook de doperwten en de sugar snaps tegelijkertijd net gaar in weinig water met wat zout en giet ze af.
  • Laat de maïs uitlekken en hak de peterselie klein.
  • Maak een sausje van de gewone olie, de sesamolie, de azijn, de groene peperkorrels, naar smaak peper en zout en de gembersiroop.
  • Schep de rode sla, de doperwten en sugar snaps, de maïs en de peterselie door elkaar en schenk het sausje erover.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch