Sour cream-applepie

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 350 gr bloem
  • 50 gr basterdsuiker
  • een snufje zout
  • 200 gr koude tot erwtjesgrootte gesneden boter
  • 5 eetlepels koud appelsap
  • Voor de vulling:
  • 4-5 appels liefst gemengde soorten
  • 1 beker zure room
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels basterdsuiker en gewone suiker door elkaar
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 100 gr gehakte gemengde noten

Instructies

  • Kneed een soepel deeg van de bloem, de basterdsuiker, het zout, de boter en het appelsap.
  • Leg het deeg in folie verpakt 30 minuten koel weg, deel het dan in 2 stukken en rol elk stuk (tussen bakpapier) uit: de ene tot een ronde lap van ± 28 cm,
  • de ander van 24 cm.
  • Bekleed een met bakpapier beklede taart- of quichevorm van 24 cm met de grootste deeglap en snijd de rand bij.
  • Schil voor de vulling de appels, boor de klokhuizen uit en snijd ze in heel dunne partjes.
  • Klop een glad mengsel van de zure room, de bloem, de vanillesuiker en de suiker.
  • Vermeng dit in een kom met de appelpartjes, schik de partjes in de deegvorm en verdeel er de room over.
  • Bestrooi de roomvulling met een mengsel van de 2 soorten suiker, de koekkruiden en de gehakte noten.
  • Snijd de tweede deeglap bovenop gelijkmatig naast elkaar in, maar niet in repen en leg hem over de vulling.
  • Bak de pie 50 minuten bij 180°C, dek eventueel met aluminiumfolie af.
  • Serveer de pie warm, met Amerikaans (pecan)noten-roomijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hartige taart