Speculaas

Speculaas van Henk van Lierop

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram boter
  • 10 gram zout
  • 400 gram basterdsuiker
  • 10 gram koolzuur
  • 225 gram basterdsuiker
  • 8 gram amonium
  • 40 gram speculaaskruiden
  • 40 gram ei
  • 50 gram melk
  • 100 gram bloem
  • citroen essence

Instructies

  • Maak het deeg liefst 1 dag van te voren !
  • Vermeng de bloem met de amonium en het koolzuur en zeef het.
  • Meng de boter, zout, het ei, de speculaaskruiden, citroen en de melk tot het zalfachtig is.
  • Kneed de bloem nu onder de boter en het deeg is klaar.

Vormen:

  • Voor grote speculaaspoppen voegen we 10% extra bloem toe aan het deeg.
  • Kleine speculaasjes moeten vers zijn.
  • Grote speculaaspoppen (300-500 grazijn het liefst een week oud.
  • Vormen kunnen gemaakt worden met de speculaasplank of met de machine.
  • Afbakken in een oven van 200 graden C bovenwarmte en 160 graden C onderwarmte op een beboterde bakplaat.
————————————————————————————————–