Tuinkerssoep

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 4 lenteui
  • 450 gram waterkers
  • 100 gram boter
  • 80 gram bloem
  • 6 dl kippenbouillon
  • 4 ½ dl water
  • zure room ter garnering

Instructies

  • Hak de ui, de lente-uitjes en de tuinkers grof.
  • Smelt de boter en voeg de uien en de tuinkers toe.
  • Verwarm het geheel op laag vuur onder voortdurend omscheppen ± 3 minuten tot de groenten zacht zijn.
  • Voeg de bloem toe en roer het geheel.
  • Voeg geleidelijk de met het water aangelengde bouillon toe en blijf roeren tot een glad mengsel is ontstaan.
  • Verwarm dit al roerend op matig vuur ± 10 minuten tot het kookt en dik begint te worden.
  • Houd het ± 1 minuut aan de kook en laat het dan afkoelen.
  • Giet kleine porties van het mengsel in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel is ontstaan.
  • Giet de soep opnieuw in de pan en warm haar langzaam op.
  • Serveer de soep warm met een flinke lepel zure room.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep