Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous salade van Cucina Christina

een heerlijke salade bij warm weer.
Recept categorieën: Pasta, Rijst, Salade

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles goed mengen en 2 uur in de koeling zetten
  • Pak een platte schaal en leg er de rucola op.
  • Leg de goed gemengde couscous erop
  • Pak een glas witte wijn voor jezelf en ga lekker eten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen met tuinkerskwark

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Zuivel
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen goed, kook ze 10 minuten in gezouten water en wikkel iedere aardappel
  • afzonderlijk in aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en laat de aardappelen daarin in 30-35 minuten gaar worden.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, was ze en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Roer de kwark los met de slagroom en de zure room en roer de paprika door dit mengsel.
  • Knip de blaadjes tuinkers van de steeltjes en roer die eveneens door de saus.
  • Houd enkele blaadjes apart voor de garnering.
  • Breng de kwarksaus op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  • Neem de aardappelen uit de oven, snijd ze kruisgewijs in en druk ze enigszins open.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi de kwarksaus met de achtergehouden tuinkers en serveer de saus bij de aardappelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Radijssoep Recept van sterk in de keuken

Deze Romige Radijssoep gaat al je verwachtingen te boven! Verrassend lekker!
Recept categorieën: Kaas, Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder het loof van de radijsjes.
  • Houd enkele radijsjes apart voor garnering.
  • Was de radijsjes en maal ze fijn in een keukenmachine.
  • Snipper een ui en fruit aan in een grote pan.
  • Voeg hieraan tuinkruidenbouillon toe.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes, voeg dit toe aan de bouillon.
  • Voeg ook de fijngemalen radijsjes toe.
  • Laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de slagroom en roomkaas toe en verwarm even een minuutje mee.
  • Blend en zeef vervolgens de soep, heb ik niet gedaan, hij was heerlijk met alles erop en eraan!
  • Snijd plakjes van enkele radijsjes voor garnering.
  • Leg deze in een cirkel op de Romige Radijssoep en probeer deze te laten drijven.
  • Snijd wat tuinkers af en leg bovenop de Romige Radijssoep en serveer uit.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Slabonbons met mierikswortel roomkaas

AllerHande 2004
Recept categorieën: Koude Hapjes
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In grote pan water met wat zout aan de kook brengen.
  • Blaadjes van kropsla losmaken en 12 mooie blaadjes (+ 2 extra als reserve) selecteren.
  • Slabladeren even in kokend water onderdompelen, zodat ze zacht worden.
  • Slablaadjes in bak met ijskoud water leggen, om garingsproces te stoppen.
  • Slablaadjes laten uitlekken en met keukenpapier of theedoek voorzichtig droogdeppen.
  • Roomkaas mengen met losgeknipte tuinkers, mierikswortel, zout en peper naar smaak.
  • Slabladeren op werkvlak uitspreiden en midden op elk blad 1 eetlepel roomkaas scheppen.
  • Blaadjes rond roomkaas vouwen en 'slabonbons' op vouwnaad op bord leggen.
  • (Met handschoenen aan) bietjes voorzichtig schillen en in dunne plakjes snijden.
  • In kom 1 eetlepel olie met azijn, zout en peper tot dressing kloppen en 12 mooie bietplakjes erin leggen (rest wordt niet gebruikt).
  • Bonbons en bietplakjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Plakjes biet op kamertemperatuur laten komen.
  • Amuselepels op schaal leggen en op elke lepel plakje biet leggen.
  • Slabonbon op de biet leggen en de rest van de olijfolie erover druppelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstsalade met peulvruchten

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken en in een slaschaal laten afkoelen.
  • In pan met ruim kokend water en wat zout bevroren tuinbonen en erwten in 3 minuten beetgaar koken.
  • Na 1 minuut peulen toevoegen en meekoken.
  • Peulvruchten in vergiet met koud water afspoelen, laten uitlekken.
  • Tuinbonen dubbel doppen: stugge, grijze velletje openscheuren.
  • Felgroene binnenste boontje eruit wippen.
  • (Velletjes weggooien.)
  • Blad van peterselie en munt fijn snijden.
  • Tuinkers van bedje losknippen.
  • Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen.
  • Citroensap en -rasp met olie door rijst scheppen.
  • Peulvruchten, bleekselderij, tuinkers, peterselie en munt door rijst scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Nog minstens 30 minuten laten intrekken.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij gegrild lamsvlees.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pitabroodjes met roerei en garnalen

AllerHande 2004
Recept categorieën: Brunch, Ei, Lunch, Zeevruchten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom eieren loskloppen met slagroom en zout en peper naar smaak.
  • In koekenpan met dikke bodem boter smelten.
  • Eimengsel in pan schenken en op laag vuur al roerend met houten spatel verwarmen, tot ei begint te stollen.
  • Bosuitjes en garnalen erdoor scheppen en geheel nog 1-2 minuten bakken tot roerei redelijk stevig is, maar nog wel glanst.
  • Intussen in broodrooster broodjes roosteren.
  • Tuinkers losknippen.
  • Broodjes halveren en iets openduwen.
  • Driekwart van tuinkers over halve broodjes verdelen en roerei erin scheppen.
  • Garneren met toefje tuinkers.

Tips / Opmerkingen

Als u liever geen vlees of vis eet, vervang de garnalen dan door reepjes vegetarische ham.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Koud avocadosoepje met geitenkaas

AllerHande 2005
Recept categorieën: Kaas, Soep
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Vruchtvlees in stukken snijden en in keukenmachine of met staafmixer pureren met citroensap en slagroom.
  • Bouillon en vermout bij puree schenken.
  • Avocadosoep goed doorroeren en op smaak brengen met versgemalen citroenpeper.
  • Soep in vier kleine glaasjes schenken en garneren met kruimeltjes geitenkaas en tuinkers.

Tips / Opmerkingen

Ook leuk om als amuse te serveren, bij aanvang van het kerstdiner als iedereen aan tafel gaat.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hollandse club sandwich

AllerHande 2006
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de korsten van de sneetjes brood en rooster het brood in de broodrooster.
  • Verdeel elke maatjesharing in de lengte in 2 filets.
  • Knip de tuinkers van het bed.
  • Roer de mosterd en de helft van de tuinkers door de roomkaas.
  • Besmeer 4 sneetjes brood aan 1 kant dun met de mosterdcrème.
  • Snijd alle sneetjes brood diagonaal door.
  • Beleg de besmeerde brooddriehoekjes met de veldsla en uitjes (uit verpakking maatjesharing) en leg op elke driehoek 1 haringfilet.
  • Leg steeds 2 belegde driehoekjes op elkaar en dek af met een onbesmeerd brooddriehoekje.
  • Druk de stapeltjes iets aan en steek ze vast met een vlaggetje.
  • Zet de clubsandwiches op de borden en bestrooi met de rest van de tuinkers.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelchips.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Indonesische pindabouillon

Recept categorieën: Bouillon, Voorgerechten
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Voeg de pindakaas, sambal en kruiden toe en roer met een garde tot de pindakaas is opgelost.
  • Voeg de alfalfa toe.
  • Verdeel de bouillon over 4 soepkommen.
  • Knip de tuinkers af en strooi over de bouillon.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:

Etchart Cafayate Torrontés


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hollandse garnalensoep met sherry

Allerhande 2003
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Aardappels schillen en in blokjes van ca. 1 cm snijden.
  • In pan boter verhitten en hierin ui en aardappelblokjes ca. 1 minuut zachtjes bakken. Tomatenpuree erdoor mengen.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en 8 dl kokend water toevoegen.
  • Soep 8-10 minuten zachtjes laten koken tot aardappel gaar is.
  • Pan van vuur nemen en sherry, helft van garnalen en crème fraîche door soep roeren.
  • Soep pureren.
  • Pan weer op vuur zetten en soep nog even door en door verwarmen.
  • Soep in vier diepe borden scheppen en rest van garnalen erover verdelen.
  • Garneren met tuinkers.

Tips / Opmerkingen

Lekker met knapperig stokbrood.