Varkensfilet in mosterdsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram varkensfilet
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper zout
  • 100 gram boter
  • 2 eetlepels koffieroom
  • 2 eetlepels mosterd
  • bouillon of water

Instructies

  • Maak een mengsel van de bloem, het paprikapoeder, peper en zout.
  • Wrijf dit mengsel in het gehele stuk varkensfilet en laat het vlees zo 15 minuten staan.
  • Laat de boter in een diepe braadpan bruin worden en schroei het vlees hierin rondom aan.
  • Zet het vuur laag, leg het deksel schuin op de pan en braad de filet onder af en toe keren in 40-.45 minuten af.
  • Giet het meeste van de boter uit de pan.
  • Giet de koffieroom in de pan en roer het aanbaksel van de bodem los.
  • Doe de mosterd erbij, roer goed terwijl de massa pruttelt en giet er een beetje bouillon of water bij.
  • Snijd de filet in 8 plakken en leg die dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal.
  • Giet wat van de saus over het vlees en geef de rest er apart bij.
  • Serveer hier aardappelpuree en een verse groente bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit recept geeft niet zoveel saus. Wilt u meer saus, laat de boter dan in de pan en roer er een eetlepel bloem door alvorens de saus als boven beschreven af te maken.
Om tot een gladde saus te komen, is hierbij iets meer bouillon of water nodig en voor de smaak waarschijnlijk ook wat meer mosterd, maar dat proeft u wel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees