Vruchten coleslaw

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ witte kool
  • 1 rode appel
  • citroensap
  • 100 gram rozijnen

Voor de saus:

  • ½ eetlepel(s) citroensap
  • ½ eetlepel(s) sinaasappelsap
  • ½ eetlepel(s) worcestershiresauce
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) ui
  • ½ eetlepel(s) peterselie
  • ½ theelepel mosterd
  • zout
  • peper

Instructies

  • Haal de buitenste bladeren van de kool af, verwijder de stronk en schaaf of snijd de bladeren in flinterdunne reepjes.
  • Was de appel, maar schil hem niet. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Besprenkel die meteen met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan.
  • Was de rozijnen in heet water en laat ze uitlekken.
  • Vermeng de appel en rozijnen met de kool.
  • Maak een dressing van de genoemde ingrediënten en giet deze over de salade.
  • Meng alles goed door elkaar en laat enige tijd afgedekt in de koelkast intrekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch