Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Witte kool met pinda’s en garam masala

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Noten
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de filet met ui, knoflook en garam masala
  • Doe de witte kool erbij en beetje laten sudderen.
  • Kook intussen de rijst met snufje zout.
  • En nu lekker eten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Iris stew

Recept categorieën: Lamsvlees, Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Ierland

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de kruiden in het thee-ei en hang dit in de bouillon
  • Doe de laurierblaadjes er ook bij
  • Braad nu het vlees bruin aan.
  • Voeg alle groente toe en schep deze goed door het vlees en laat 15 min meebakken
  • Voeg nu de kruidenbouillon toe tot alles onder staat.
  • Hang het thee-ei ook weer n de pan en eveneens de laurierblaadjes.
  • Laat dit geheel zeker 4 uur sudderen op een vlamverspreider, met de pit in de laagste stand, zodat het vlees goed gaar is.

Tips / Opmerkingen

Opdienen met een romige puree


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gado Galdo met vegetarische kip

Recept categorieën: Groenten, Vleesvervangers

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe alle groente in 1 ruime pan met klein beetje water en beetje zout, behalve de taugé en de komkommer
  • Even aan de kook brengen en nu de hoisin saus erbij
  • 1/2 laten koken op kleine pit en doe de kip er nu bij
  • Maak intussen de saté saus warm
  • Pak nu 1 grote schaal en verdeel de groente erover
  • nu ook de komkommer en de taugé erbij
  • Doe er nu de saté saus erover.
  • Doe nu de kroepoek en ei erover en als laatste de seroendeng erover

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met basmati rijst


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ethiopische stoofschotel

Recept categorieën: Kip, Stoofpot, Varkensvlees
Land van herkomst: Ethiopië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de kipstukjes in de pan met olie en even aanbraden.
  • Doe nu de Spekreepjes erbij en even aanbraden
  • Doe de kippenbouillon met alle groenten erbij en laat dit alles 3 uur stoven op een kleine vlam met vlamverdeler.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Winterse taco's

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Taco's & Nacho's
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan.
  • Bak hierin al roerend op hoog vuur het gehakt rul.
  • Schep na 5 minuten de komijn, een theelepel zout, de kool en de peen erbij.
  • Bak het geheel nog 5 minuten op hoog vuur, blijf regelmatig om scheppen.
  • Verwarm de tacoschelpen 10 minuten in de oven.
  • Breng het gehaktmengsel op smaak met peterselie, zout en peper.
  • Schep het gehaktmengsel in de warme tacoschelpen en strooi er de geraspte kaas overheen.

Tips / Opmerkingen

Komijn is ook erg lekker bij gestoofde worteltjes of in oosterse gerechten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Taart met spek, kip en witte kool

AllerHande 2005
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • In droge koekenpan met antiaanbaklaag spekreepjes op laag vuur uitbakken.
  • Uit pan nemen. In koekenpan olie verhitten en hierin ui en witte kool 3 minuten fruiten.
  • Spek in pan terugdoen en geheel omscheppen.
  • Eieren met zout en peper naar smaak loskloppen.
  • Bodem en zijkanten van ingevette taartvorm met bladerdeeg bekleden.
  • Met vork gaatjes in deeg prikken.
  • Koolmengsel erop leggen en losgeklopte eieren erover schenken.
  • Kipfilet op taart leggen en bestrooien met zout en peper naar smaak.
  • In midden van oven taart in 25 minuten gaar en lichtbruin bakken; laatste 5 minuten afdekken met aluminiumfolie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Groentecurry met aardappel samosa's

Allerhande 2003
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In wok of koekenpan helft van olie verhitten.
  • Helft van ui en knoflook fruiten met 1/2 eetlepel sambal, 1/2 eetlepel suiker, 1 eetlepel kerrie en komijn.
  • Aardappelblokjes, 1 1/2 eetlepel bouillonpoeder en 2 dl water toevoegen en vocht aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien en aardappels ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen, tot ze gaar zijn en het water vrijwel verdampt is.
  • Af en toe omscheppen.
  • Pan van vuur nemen en aardappels (iets) laten afkoelen.
  • Intussen groenten schoonmaken.
  • Bloemkool in kleine roosjes verdelen. Prei schuin in ringen van ca. 1 1/2 cm breed snijden.
  • Wortel en courgette in lengte halveren en schuin in plakken snijden.
  • Kool grof snijden.
  • Oven voorverwarmen op 220 °C. Bladerdeeg laten ontdooien.
  • Plakjes diagonaal halveren.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Aardappelmengsel over helft van deegdriehoekjes verdelen, afdekken met resterende driehoekjes.
  • Randen met water bestrijken en stevig dichtdrukken.
  • Ei loskloppen.
  • Deegdriehoekjes op bakplaat leggen, bovenkant met ei bestrijken en in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar bakken.
  • Intussen in wok of hapjespan rest van olie verhitten.
  • Rest van ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken met rest van sambal, suiker en kerrie.
  • Rest van bouillonpoeder en ca. 3 dl water toevoegen.
  • Kool en wortel erdoor scheppen en met deksel op pan ca. 5 minuten laten stoven.
  • Bloemkool, prei en courgette toevoegen en geheel nog ca. 5 minuten laten stoven.
  • Intussen citroen uitpersen.
  • Kokoscrème en citroensap door groenten mengen en blijven omscheppen tot kokoscrème goed is opgelost.
  • Pan van vuur nemen, koriander erboven fijn knippen en door curry roeren.
  • Groentecurry serveren met warme aardappel samosa's.

Tips / Opmerkingen

Lekker met basmatirijst en komkommersalade met een munt-yoghurtdressing.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Witte koolsalade

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Land van herkomst: Scandinavië
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In schaal yoghurtmayonaise met azijn en dragon gladroeren.
  • Bieslook erboven in stukjes knippen.
  • Karwijzaad met bolle kant van lepel of in vijzel iets pletten en door dressing roeren.
  • Witte kool en rozijnen door dressing scheppen.
  • Salade op smaak brengen met zout en peper.
  • Minstens 1 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich kan ontwikkelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Wittekoolsoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • In grote (braad)pan olie verhitten.
  • Ui en spekblokjes al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Soepgroente en kool erdoor scheppen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken.
  • Bonen, Italiaanse kruiden, tomatenblokjes met sap en 1/2 liter water erdoor roeren.
  • Soep afgedekt ca. 20 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep overdoen in vier soepkommen.
  • Bestrooien met kaas, oregano en peper.
  • Serveren met bruin stokbrood en boter.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Saltimbocca alla Romana

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Peultjes, broccoli en kool schoonmaken en wassen.
  • Broccoliroosjes van stronk snijden.
  • Kool in vieren snijden en harde stronk wegsnijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.
  • Plakjes ham halveren.
  • Schnitzels met deegroller iets uitrollen en elk in 3 gelijke stukken snijden.
  • Inwrijven met zout en peper.
  • Salie erover strooien.
  • Op elk stukje vlees 1 plakje ham leggen.
  • Vaststeken met cocktailprikker.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Bereiden:

  • De borden voorverwarmen.
  • In (stoom)pan 1/2 liter water aan de kook brengen.
  • Groenten in stoommandje of roestvrijstalen vergiet leggen.
  • Mandje boven kokend water hangen en groenten afgedekt in ca. 15 minuten beetgaar stomen.
  • Bloem op plat bord strooien.
  • Vlees één voor één door bloem wentelen.
  • In wijde koekenpan boter en 1 eetlepel olie verhitten.
  • Vlees op half hoog vuur in ca. 3 minuten bruin en net aan gaar 'bakken.
  • Vlees op borden leggen.
  • Fond en wijn door bakvet roeren en ca. 1 minuut zachtjes laten inkoken.
  • Jus over vlees scheppen.
  • Peterselie erover strooien.
  • Groenten ernaast leggen en besprenkelen met rest van olie en citroensap.