Kaassoufflé van Astrid Veltman

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 dl melk
  • 2 dl water
  • 40 gram gruyère geraspte
  • 3 ei
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Smelt de 20 gr boter op laag vuur en roer de bloem erdoor.
  • Roer er, als het mengsel begint te schuimen, de warme met water aangelengde melk door.
  • Laat het mengsel, onder voortdurend roeren, 5-6 minuten koken.
  • Haal de pan van vuur en voeg een snufje zout toe.
  • Verwarm oven voor op 1800°C.
  • Splits de eieren (u heeft dan 3 eiwitten en 4 eidooiers).
  • Klop de eiwitten met de mixer heel stijf.
  • Roer de losgeklopte dooiers door de lauwe saus, voeg de kaas toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Spatel de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig door.
  • Beboter een vorm en vul deze voor 3/4 met het kaasmengsel.
  • Zet de vorm laag in de oven, zodat zich aan de bovenkant niet te snel een korstje kan vormen en bak de soufflé 20 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer direct.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kaas / Ovenschotel