Karbonade in pittige ketjapsaus

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 schouderkarbonades
  • ½ ui fijngesnipperd
  • 2 knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • cajunkruiden
  • Chinese vijfkruidenpoeder
  • 5 eetlepel(s) ketjap manis
  • dl water
  • 3 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Bestrooi de karbonade aan een kant met een klein beetje cajunkruiden en de andere zijde met de vijfkruidenpoeder.
  • Doe de olie in een braadpan en bak de karbonade aan beide zijde tot ze lichtbruin zijn. 
  • Haal ze uit de pan.
  • Pers de knoflookteentjes boven de braadpan en voeg de gesnipperde ui toe. 
  • Bak dit tot ze glazig zijn.
  • Bak dit tot ze glazig zijn.
  • Doe de karbonade terug in de pan en laat ze 30 minuten heel zachtjes sudderen met het deksel schuin op de pan. 
  • Keer ze regelmatig om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gekookte rijst en een frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees