Karbonade in pittige ketjapsaus
Ingrediënten
- 2 schouderkarbonades
- ½ ui fijngesnipperd
- 2 knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel kerriepoeder
- cajunkruiden
- Chinese vijfkruidenpoeder
- 5 eetlepel(s) ketjap manis
- 1½ dl water
- 3 eetlepel(s) olijfolie
Instructies
- Bestrooi de karbonade aan een kant met een klein beetje cajunkruiden en de andere zijde met de vijfkruidenpoeder.
- Doe de olie in een braadpan en bak de karbonade aan beide zijde tot ze lichtbruin zijn.
- Haal ze uit de pan.
- Pers de knoflookteentjes boven de braadpan en voeg de gesnipperde ui toe.
- Bak dit tot ze glazig zijn.
- Bak dit tot ze glazig zijn.
- Doe de karbonade terug in de pan en laat ze 30 minuten heel zachtjes sudderen met het deksel schuin op de pan.
- Keer ze regelmatig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte rijst en een frisse salade.