Knoflookbrood met gepaneerde kip

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kipfilet zonder been en zonder vel
  • 2 kopjes bloem
  • 4 eieren geslagen
  • 2 kopjes gekruid paneermeel
  • 1 kopje olie om te bakken
  • 1 grote baguette
  • 10-12 plakjes mozzarella
  • tomatensaus

Voor de knoflookboter:

  • kopje gesmolten boter
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel(s) peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel(s) geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Snijd de kipfilet in reepjes van 1 cm dik.
  • Doe de bloem, eieren en paneermeel in 3 afzonderlijke kommen.
  • Rol een kip strip in de bloem, en verwijder de overtollige.
  • Water neemt het ei en plaats deze vervolgens in paneermeel, volledig bedekken.
  • Herhaal met de resterende kip.
  • Verhit de olie tot 350F / 180 ° C en verwarm de oven voor op 350 ° C / 180 ° C.
  • Bak de kipreepjes empanadas totdat beide kanten bruin.
  • Leg ze op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  • Snijd de baguette in stukjes van ongeveer dezelfde lengte van kip strips gepaneerde.
  • Verwijder de kern van de stokbrood stukken met een mes.
  • Plaats twee plakjes mozzarella over elkaar,
  • zet een gepaneerde kip strip en vouw de strakke mozzarella rond de kip.
  • Leg de plakjes kip gewikkeld in een stuk stokbrood.
  • Snijd de stukjes stokbrood gevuld en leg ze dicht bij elkaar op een bakplaat ingevet met olie.
  • In een kleine kom, meng de ingrediënten voor knoflook boter.
  • Verdeel de knoflookboter ook de plakjes stokbrood, ervoor te zorgen dat een beetje is tussen de plakjes.
  • Wikkel de stokbrood aluminium en lichtgewicht papier in de oven gedurende 20-25 minuten, tot de kaas wordt gesmolten en boven begint te bruin.
  • Verwijder de folie en serveer met tomatensaus!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Gevogelte / Kip