Lamsbout uit de oven met puree van broccoli

Geroosterde Lamsbout met Broccolipuree

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 lamsbout ongeveer 1,2 kilogram, ontbeend en opgerold met alleen het laatste stukje bot eruit
  • 2 witte uien geschild en dun gesneden in ringen
  • Olijfolie
  • 150 ml witte wijn
  • Handvol tijm en rozemarijn grof gehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de Kruidenkorst:
  • 5 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt (groen hart verwijderd)
  • 12 zwarte olijven ontpit en grof gehakt
  • Olijfolie
  • 2 theelepels mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Meng tijm, rozemarijn, uienringen, olijfolie, zout en peper in een kom.
  • Verdeel het mengsel over een met aluminiumfolie beklede metalen ovenbak.
  • Meng in een aparte kom knoflook, olijven, olijfolie, mosterd, zout en peper voor de korst.
  • Bestrijk de lamsbout met mosterd en rol het door het olijvenmengsel voor een korst.
  • Plaats de lamsbout in de voorverwarmde oven en bedruip na 10 minuten met witte wijn.
  • Herhaal dit tot alle wijn is gebruikt en de korst mooi bruin is.
  • Bedek de lamsbout met aluminiumfolie en gaar nog een uur in de oven voor roze vlees of langer voor goed doorbakken.
  • Haal de lamsbout uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten op een warme plek.
  • Snijd dikke plakken en serveer met de jus apart.

Notities / Tips / Wijnadvies

Neem een oven bak die ook op gas kan; je kunt dan heel eenvoudig als je de lamsbout uit de bak haalt de saus en het baksel op het gas nog even losmaken van de bodem met een houten lepel, waardoor de jus een veel intensere smaak krijgt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Lamsvlees / Ovenschotel / Vlees