Knapperige Loempiaatjes

Porties: 10 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 zakje soepgroenten
  • 125 gram taugé
  • 1 eetlepel olie
  • eetlepel ketjap manis
  • 100 gram gerookte kipfilet in reepjes gesneden
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • Mespuntje sambal

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC (gasovenstand 4) en leg bakpapier op een bakplaat.
  • Laat de plakjes bladerdeeg in 10 minuten ontdooien.
  • Verhit de olie in een wok of grote braadpan.
  • Bak de taugé en de soepgroenten ongeveer 30 seconden.
  • Haal de pan van het vuur en schep de ketjap erdoor.
  • Laat het mengsel afkoelen en uitlekken in een zeef.
  • Meng de kipreepjes door de groente.
  • Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de plakjes bladerdeeg met een deegroller uit tot ongeveer 15 cm bij 15 cm.
  • Schep 2 eetlepels van het groente-kipmengsel aan één helft van het vierkantje deeg.
  • Vouw de andere helft over het mengsel en druk de randen goed dicht met een vork.
  • Herhaal dit voor alle plakjes deeg, zodat je 10 loempiaatjes hebt.
  • Leg de loempiaatjes op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met een dun laagje olie.
  • Bak de loempiaatjes in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, tot ze lichtbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

De loempiaatjes zijn warm én koud lekker.
Zoek er een pittig sausje bij.
Of roer een piepklein beetje sambal door een paar eetlepels tomatenketchup.
Deze loempiaatjes gaan goed samen met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Gevogelte / Groenten / Kip
Land van herkomst Oosters