Rasp de kaas.
Strooi de spirali in een pan met ruim kokend water, wat zout en kook ze in 7 minuten gaar en laat ze in een zeef uitlekken.
Kook de doperwtjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper de sjalotjes en snijd de ham in blokjes.
Halveer de champignons, fruit ze in een deel van de boter en breng op smaak met zout en peper.
Fruit de rest van de sjalotjes in de rest van de boter aan en roer de bloem erdoor.
Meng dit aan met de room en roer de champignons erdoor.
Haal de pan van het vuur en roer de eierdooiers erdoor.
Breng op smaak met zout, peper en de chilisaus.
Meng de spiralimacaroni met de ham en de doperwtjes en roer er vervolgens
het champignonmengsel en de helft van de geraspte kaas door.
Doe het geheel in en ingevette ovenschotel en bestrooi met de rest van de geraspte kaas en het met de keukenmachine fijngemaakte brood.
Leg hier en daar een klontje boter en zet de schotel 15 minuten in een oven van 175°c.
U kont ook eenpersoonsovenschaaltjes gebruiken.