Oma's kippensoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine kip
  • 100 gr gemengde kip -maagjes en -levertjes
  • 3 tablet kippenbouillon
  • bouquet garni (1/2 ui, 1 teentje knoflook, 1 winterwortel, stukje prei, 1 stengel bleekselderij,
  • stukje foelie 1 takje peterselie, 1 theelepel zwarte peperkorrels, in een stuk kaasdoek gebonden)
  • zout
  • 50 gr engelenhaar vermicelli
  • 15 gr fijngesneden peterselie

Instructies

  • Breng de kip met de hartjes, maagjes en levertjes, bouillontabletten en 1 1/2 liter koud water aan de kook, draai het vuur laag en schuim de soep af tot er geen schuim meer komt bovendrijven.
  • Voeg het bouquet garni toe en laat de soep minstens 4 uur zachtjes trekken.
  • Schep de kip, hartjes, maagjes, levertjes en het bouquet garni dan uit de soep.
  • Schep het grootste deel van het vet van de soep en zeef de soep.
  • Breng de heldere bouillon met de vermicelli opnieuw tegen de kook aan.
  • Snijd de wortel uit het bouquet garni, het kippevlees (zonder vel), de hartjes, maagjes en levertjes in grove stukken en voeg ze aan de soep toe.
  • Strooi er voor het serveren de peterselie over.
  • Serveer bij de soep in stukken gebroken vlechtbrood, besmeerd met wat van
    het aromatische kippevet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep