Oma's kippensoep
Ingrediënten
- 1 kleine kip
- 100 gr gemengde kip -maagjes en -levertjes
- 3 tablet kippenbouillon
- bouquet garni (1/2 ui, 1 teentje knoflook, 1 winterwortel, stukje prei, 1 stengel bleekselderij,
- stukje foelie 1 takje peterselie, 1 theelepel zwarte peperkorrels, in een stuk kaasdoek gebonden)
- zout
- 50 gr engelenhaar vermicelli
- 15 gr fijngesneden peterselie
Instructies
- Breng de kip met de hartjes, maagjes en levertjes, bouillontabletten en 1 1/2 liter koud water aan de kook, draai het vuur laag en schuim de soep af tot er geen schuim meer komt bovendrijven.
- Voeg het bouquet garni toe en laat de soep minstens 4 uur zachtjes trekken.
- Schep de kip, hartjes, maagjes, levertjes en het bouquet garni dan uit de soep.
- Schep het grootste deel van het vet van de soep en zeef de soep.
- Breng de heldere bouillon met de vermicelli opnieuw tegen de kook aan.
- Snijd de wortel uit het bouquet garni, het kippevlees (zonder vel), de hartjes, maagjes en levertjes in grove stukken en voeg ze aan de soep toe.
- Strooi er voor het serveren de peterselie over.
- Serveer bij de soep in stukken gebroken vlechtbrood, besmeerd met wat vanhet aromatische kippevet.