Ossenstaartsoep van Oma

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ossenstaart
  • 2 liter water
  • bloem
  • 25 gram boter
  • 50 gram magere ham
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • tijm
  • foelie
  • peper zout
  • 2 eetlepels sherry

Instructies

  • Snijd de ossenstaart in stukken van 5 cm.
  • Snijd de ham en de groenten in vrij kleine dobbelsteentjes.
  • Breng de stukken ossenstaart onder koud water aan de kook, schuim af, neem de stukken vlees uit de bouillon en zeef de bouillon door een zeefdoek.
  • Wentel de stukken ossenstaart door wat bloem en bak ze in de boter regelmatig bruin.
  • Voeg de ham en de groenten toe en smoor die mee tot ze goed bruin zijn.
  • Giet de bouillon erop, breng de soep aan de kook en laat haar in een goed gesloten pan 3/4 uur zachtjes koken.
  • Zeef de soep door een zeefdoek, garneer haar met stukjes vlees van de staart en voeg vlak voor het opdienen de sherry toe (de soep mag dan niet meer koken).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep