Aardappelsalade
Geniet van deze heerlijke en verfrissende aardappelsalade als bijgerecht bij je volgende maaltijd!
Equipment
Ingrediënten
- 5 kg aardappelen geschild
- 250 gram ui zeer fijn gehakt
- ½ bosje peterselie fijngehakt
- ½ potje bieslook
- 3 deciliter mayonaise
- 3 deciliter crème fraîche
- 40 gram mosterd
- Versgemalen peper
- Azijn
- Zout
- 400 gram rookspek kleine stukjes, uitgebakken
Instructies
- Controleer de aardappelen op eventuele ongerechtigheden en stoom ze beetgaar in een stoomtreef in de steamer (ongeveer 6 minuten).
- Laat ze daarna afkoelen.
- Snijd zo nodig de aardappelen in plakken.
- Meng ondertussen de mayonaise met de crème fraîche.
- Hak de peterselie en snijd de bieslook heel fijn.
- Meng deze samen met de ui en de mosterd door het mayonaise-crème fraîche mengsel.
- Breng op smaak met versgemalen peper, zout en azijn.
- Meng de afgekoelde aardappelen door de saus en laat de salade minimaal enkele uren intrekken in de koelkast.
- Schep desgewenst de uitgebakken spekjes door of over de salade.
- Serveer de aardappelsalade direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
controleer de gaarheid; laat ze zonodig nog langer stomen kleine krielaardappelen kunnen ook in het geheel in de salade worden verwerkt het toevoegen van uitgebakken spekjes is een extra en dus beslist niet noodzakelijk
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 7 g | Vet: 30 g