Aardappeltortilla met peterselie en gekarameliseerde ui

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote uien in ringen
  • 500 g aardappelen geschild en in blokjes
  • 8 eieren
  • 5 eetlepels peterselie fijngesneden
  • 6 eetlepels olie

Instructies

  • Verwarm 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en stoof op laag vuur de uien in 20
  • minuten zacht en lichtbruin.
  • Kook ondertussen de aardappelblokjes 8 minuten en laat ze uitdampen in een vergiet.
  • Klop de eieren los en voeg peper, zout en de peterselie toe en roer de aardappelblokjes
  • erdoor.
  • Laat dit mengsel nog een kwartier staan.
  • Verwarm de rest van de olie in een grote koekenpan.
  • Schep de helft van het aardappel-eimengsel in de pan, verdeel er in een egale laag de
  • gekaramelliseerde uienringen over en schep de rest van het aardappel-eimengsel erop.
  • Leg een deksel op de pan en laat de tortilla op laag vuur in 20 minuten langzaam stollen.
  • Laat daarna voorzichtig op een bord glijden en serveer warm of koud.
  • Lekker met mosterd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Haal de tortilla een half uur voor serveren uit de koelkast en serveer koud in punten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Tortilla
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch