Amsterdamse Gehaktballen
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg gehakt
- 2 eieren
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel ketjap sojasaus
- 2 sneetjes witbrood 15 minuten geweekt in melk en uitgeknepen
- 1 eetlepel runderbouillon
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 ½ theelepel gehaktkruiden zie tip
- Peper en zout naar smaak
- 1 theelepel mosterd
- Boter om in te bakken
- Water
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed alles goed door elkaar.
- Laat het mengsel 15 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Smelt voldoende boter in een ovenschaal.
- Vorm het gehaktmengsel tot gehaktballen en leg ze in de ovenschaal.
- Bak de gehaktballen gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Voeg een kopje water toe aan de ovenschaal en bak de gehaktballen nog eens 5 minuten in de oven.
- Serveer de gehaktballen warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gehaktkruiden mengsel:
- 1 tl zout
- 2 tl gemalen nootmuskaat
- 2 tl gemalen witte peper
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl knoflookpoeder
- eventueel 1/4 tl chilipoeder