Ananassalade

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • ½ bakje mascarpone
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 zakje vanillesuiker

Instructies

  • Maak de ananas schoon en snijd hem in de lengte in dunne plakken.
  • Rooster de plakken in een hete grillpan zodat aan weerszijden goudbruine strepen ontstaan.
  • Klop het citroensap en de honing door de mascarpone.
  • Stapel enkele plakken warme ananas dakpansgewijs op vier borden en druppel de mascarponedressing eroverheen.
  • Snijd de basilicum in fijne reepjes en meng ze met de vanillesuiker.
  • Strooi dit mengsel over de ananassalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lauwwarm is deze salade het lekkerst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Salade
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch